Mit csináljak, egy nappali alvás kevés, két alvás sok. Inkább ébresszem az alvásból vagy inkább toljam ki a délelőtti ébrenlétet?
Tudom, hogy van pár ilyen kérdés fent már, de sajnos nem találtam megfelelő válaszokat. Illetve találtam, de ettől még tanácstalan vagyok :o) Kisfiam 13 hónapos, eddig szépen aludt 2*1,5-2 órát napközben és az esti altatás is flottul ment. Nem régen kezdődött nála, hogy délután nem akar aludni. Kb. 6-7 órakor kel fel reggel, utána 9-10 óra körül már álmos. Alszik 11-12-ig. Ezután le kellene raknom már 2-fél3 körül, hogy este le tudjam szépen tenni 9-kor. De sajnos délután nem álmos. Csak nagy kínlódással, kb. 1 óra hosszú altatással, meg többszöri próbálkozással tudom lefektetni, általában fél4-4 körül. Ha sikerül, akkor alszik még egy órát délután, de persze este9-ig megint csak nem fárad el eléggé. Akkor megint kezdődik a kínlódás. Mit kellene csinálnom? Kellene valami átállás a napirendben, mert ez már mindennap probléma. Megpróbáltam, hogy kitolom a délelőtti ébrenlétet, 11-ig sikerül is. Valamelyik nap 3 órát aludt 11-du 2-ig, így nagy nehezen kibírta este 8-ig. De ma pl. csak 1,5 órát aludt 11-12.30-ig, szóval fogalmam sincs mi lesz estig, mert biztos , hogy 8-9-ig nem fogja bírni. Javasolták, hogy ébresszem délelőtt fél óra alvás után. Nem szívesen ébresztgetném, magamból kiindulva nincs annál rosszabb, ha felkeltenek a legszebb álmodból...meg igazából ő délelőtt alussza a hosszabbat. Akkor se délelőtt se délután nem hagyom aludni?!
A kérdésem igazából az, hogy akik átálltak a napi egy alvásra, azok hogy oldották meg, ha a baba előbb kelt délután? Ha lerakták délben és egykor már vígan játszott? Nem akarom 8-nál már előrébb hozni a fektetést, így is hatkor kel...ki tudja, már ötkor fent lenne??
Vagy tényleg ébresszem délelőtt? De úgy sajnálom, olyan rossz kedvű olyankor (előfordult már, hogy felkeltettem, mert mentünk valahova).
Egyáltalán ,hogy lehet ezt kíméletesen túlélni?? Még a délelőttöt is utálom kitolni, olyan álmos szegény, én meg kínzom, nem teszem le aludni :-/ Mikor áll ez be? Sehogy se jó :(((
mivel jön a nyár, azt is csinálhatod, hogy estefelé mentek játszóra, hátha így lefárad eléggé a fekvéshez (mi tavaly nyáron ezért is tettük későbbre a fekvést, aztán amikor már lement a meleg és korábban sötétedett, úgy jött előbbre). Vaaagy, ha csak egy alvással megy, akkor pedig korábban fekteted. Úgyis ezalatt a pár hónap alatt rengeteget fog fejlődni, meg izeg mozog egész nap, szerintem attól még nem fog majd korábban kelni.
Nálunk ebben a korban kezdődött ez az átmenet, és olyan is volt, hogy elvittem játszóra, 5 perc biciklivel, 11-kor hazaindultunk és mire hazatekertem vele, elaludt a bicikliülésben :) Így akkor volt ebéd, amikor felkelt. Aztán 15 hónaposan kezdte a b9lcsit mert visszahívtak dolgozni, ott is volt 1-2 hónap, amikor előfordult, hogy már ebéd előtt kidőlt, és amikro hazavittem még képes volt beszunyálni 6 körül bő félórát. De ennek ellenére simán aludt éjszaka rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!