2 honapos babam csak anyatejes es 3 napja nem volt kaki. Nagy baj?
Figyelt kérdés
2008. szept. 25. 08:52
1/4 anonim válasza:
Nyugodj meg, nincs semmi baj. Kisfiam is anyatejes, volt, hogy csak a 7. napon kakilt. Az anyatejet teljesen meg tudja emészteni ezért lehet, hogy napokig nincs kaki, de arra számíts, hogy utánna lehet, hogy 3-4 pelus teli lesz. Nálunk így volt. Jó babázást.
2/4 anonim válasza:
Tegnap pont ezért voltam a gyerekorvosunknál mert nálunk is ez a baj. 3 vagy 4 naponta van kaki de csak kúppal. Megnyugtatott, hogy ez teljessen normális jelenség mivel az anyatej összetétele változik. Amikor a baba megszületik a tejben több a cukor és ezért naponta többet kakil. Később több lesz a fehérje a tejben mint cukor és ez okozza a székrekedést. Ez is egy ideig fog tartani mert az anyatej összetétele változni fog. Ezért ilyenkor cukros kamillateát(50ml-re 2 kávéskanál cukor) vagy laevolac szirupot lehet adni. Az én fiamnak ez sem segített. Azt mondta amikor nyűgös 3 vagy 4 napja nem volt kaka nyugodtan adjak be neki félbevágott kúpot. És ekkor megkérdeztem nem fogja-e a baba megszokni a kúpot és mással nem fog kakilni. Azt mondta ettől nem kell tartani. De 4 nap után mindenképp legyen kaki. És láss csodát tegnap délután kúp nélkül is lett kaki.
3/4 anonim válasza:
Szia!
Az én babám is 2 hónapos. Neki egyelőre minden nap van kaki a pelusában. (napi kb 3, eleinte volt még öt is) Megkérdeztem a védőnőmet hogy hogy van ez. Azt mondta, hogy anyatejes babáknál előfordul, hogy akár 4-5 napig nincs semmi. A fontos nem csak a gyakoriság, hanem az állaga is. Ha nem lesz kemény, nyúlbogyó-szerű, nem fáj a babádnak a kakilás, akkor nincs miért aggódni. Most egyszerűen csak jobban hasznosít. :)
4/4 anonim válasza:
Mi három napja csak egyszer kap tápszert ,tehát csak mamitejet eszik!!
De nincs széklete 2.napja akkor tehát ez nem is baj?? 7 hetesek vagyunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!