Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Számít, hogy keményen altatom...

Számít, hogy keményen altatom a babát vagy sem?

Figyelt kérdés
Kókuszmatracunk van,de rá kellett rakjak takarót a matracra ,mert hideg neki..így puhább is,nem befolyásol semmit ez?Persze pelus van a feje alatt...2.5hós
2008. szept. 24. 22:02
 1/6 anonim ***** válasza:

Biztos sokan fogják írni, hogy jaj ne, mert megfullad, ha belefúrja magát...

Minap beszélgettünk a férjemmel, hogy a bölcsőbe sima pár centis sima szivacs van, és sokszor aludta a baba fejjel a szivacsnak, és még él:-))

Szóval szeritnem nem baj, mert ilyenkor már bőven elfordítja a fejét, tehát nem fenyegeti veszély:-)

(én a hidegséget amúgy úgy szoktam kiküszöbölni, hogy mikor alvás után kiveszem, mindjárt visszateszem a takarót, ami tartja ott a meleget, ahova vissza tudomtenni legközelebb:-)

2008. szept. 24. 22:44
 2/6 A kérdező kommentje:
De nem is azzal van a gond ha éjjel felkel,hanem amikor este lerakom kaja után aludni..akkor ugye nem meleg az ágya..és a matrac meg hideg...mivel hason nem alszik nekem így nem hiszem,hogy belefúrná a fejét ..no meg van légzésfigyelőnk is..biztos ami biztos..
2008. szept. 24. 23:23
 3/6 anonim ***** válasza:
Hideg????Mitől???És ha az alsó állásba lesz az ágy mit fogsz alá tenni(mert azt tudjuk,h lefelé haladva egyre csökken a hőmérséklet)???Ezt nem értem.Gondolom van rajta lepedő,a gyereken meg ruha.Nem véletlen találták ki,a normál keménységű matrac a jó nekik.Nem kell "puhítani".Az,h ez jó vagy sem,befolyásol-e valamit a fejlődésére nézve,kérdezd meg a dokidat vagy a védőnőt.
2008. szept. 25. 00:09
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is kókuszmatrac van az éjszakai ágyában, azon lepedő és szerintem nem hideg... Naggyon jókat alszik a kiságyban :)))

A nappali ágyában szivacs van, ami ugye sokkal puhább. Megpróbáltam kicserélni a két ágyat, mert az éjszakai nagyobb, hátha abban jobban tud mozogni nappal. Nem jött be, amint észrevette, hogy a puha szivacsra teszem, azonnal ébredt. Két napig kínlódtam, majd visszacseréltem az ágyakat. A kemény matracon azóta megint jókat alszik és nem ébred ha leteszem :))) Az én kislányomnak igenis számít, hogy milyen matracon alszik :) Nem süpped bele a szivacsba és a keményebb matrac szerintem a gerincének is jobb :)

2008. szept. 25. 07:31
 5/6 A kérdező kommentje:
Hideg?Mért kérded ilyen hangnemen ha nem tudod..mi panelban lakunk a tizediken és még nincs fűtés...az összes fal hűt ,beleértve a tetőt is..19fok van itthon nappal 21-22..egy jégverem az én ágyam is ha belefekszek...gondolhatod ,hogy áthűl az ágya.Légfűtőt használunk ami ha órákon át megy ugyan felmelegíti a levegőt de a bútorokat nem tudja úgy..én helyileg melegítem neki ,de csak úgy alszik el nyugodtan ha egy polár takarót ráteszek neki több rétegben-gondolom ezt meg lehet tenni ha már lent van az ágya akkor is...erre gondoltam.Amúgy meg igen fel van öltöztetve rendesen de overálban mégsem altathatom itthon..csupán ezért hideg az ágya....és azt meg nem szeretném ha átfázna..gondolom te sem szeretsz fázni.az én babám meg olyan mint én-fázós,szerintem ők sem egyformák.
2008. szept. 25. 12:01
 6/6 anonim ***** válasza:
A 2.válaszoló vagyok.Nem gondoltam,h megsértelek a kérdésemmel.Én is laktam panelban,tehát ismerem a viszonyokat.Nem overálra gondoltam-mint hálóruha-és azt sem gondoltam,h csak egy pelusban altatod a babát.De akkor is túlzásnak tartom,éspedig azért,mert az orvosok is azt mondják,h 19-20 foknál ne legyen több a baba hálójában,és ne is öltöztessük túl.De a kommented végén megadtad a választ:te is fázós vagy...én nem,ezért a babám ma is csak egy hosszú-ujjú bodyban és egy hálózsákban alszik.21 fok,se zokni,se takaró.Ezért tartottam kicsit furcsának,h hideg a matrac és takaró kell rá.Mi lesz télen?De a te babád,te tudod mi neki a legjobb!
2008. szept. 28. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!