Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek, hogy babám könnyeb...

Mit tegyek, hogy babám könnyebben aludjon el?

Figyelt kérdés
4 hetes babám hasfájós,ezért a mellkasomon fekve szokott elaludni.Sajnos már másképp nem is alszik el,még akkor sem ha épp nem fáj a hasa. Ha leteszem nyafizik,sőt bukik is.Viszont igy van,hogy egy órán keresztül kell ringatni mire annyira elalszik,hogy le tudjam tenni.Mit tehetnék,hogy rövidebb legyen ez az idő?
2008. szept. 24. 20:24
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
Mihamarabb szoktasd le róla, hogy rajtad alszik el, mert nem fog tudni később sem egyedül elaludni.Mikor már látod, hogy mindjárt elalszik, gyorsan tedd le. Mivel már hozzászokott a rajtad való alváshoz eltart majd egy ideig (2-5 nap), mire megszokja, de megéri a kitartást. Ez így neki is nehézségeket okoz a jövőben. Nekünk nagyon bevált a pocakra a melegített cseresznyemag párna, illetve Forever Living Products-tól az Aloe Activatorból 2 csepp és 15 percen belül elmúlt mindig a hasfájás. Amilyen szokásokat most kialakítasz, az fog végigkísérni!
2008. szept. 24. 20:41
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam az 1 hónapot rajtam aludta végig és itt az éjszakákra gondolok.Majd ezután mellém került, kb 3-4 hónapos koráig mellettem aludt és egyik napról a másikra szoktattam át a kiságyba.Ekkor már elég nagy volt ehhez és mivel már nem szopott a megszokott esti rutnit is meg tudtam oldani így is.Betettem a kiságyba,cumisüvegből megettem és mikor jóllakott egyszerűen elaludt,mert mellettem is ehhez volt szokva.
2008. szept. 24. 21:27
 3/5 anonim ***** válasza:
72%
Tényleg le kell szokatni magadról,ez nem vicc.Mi 2.5hónaposak vagyunk és én is úgy voltam vele,h.annyira picike még,meg,h.egy pár hete még együtt voltunk stb...elértük azt a szintet,hogy már egész nap a kezemben volt,nem aludt semmit..állandóan a cicin csüngött és már az én ágyamban sem aludt el-sem a cicin--képest volt többször kiszívni..pl.óránként,mert én hagytam bízván.na most elalszik-és még sem.Most hétfőtől drasztikusabbak lettünk.Rendszert kell bevezetni neki,mert azt csinálja amit megszokik,Én sem hittem de működik.Éjjel nincs gond alszik,ha mocorog nem várom meg,hogy felkeljen megetetem szinte alszik..peluscsere ha bekakil-ha nem megpróbálom alatta hagyni a pisiset-ált van,hogy nem is pisis még...ha nagyon kell büfi,de utána rögtön vissza az ágyikóba.Most pl sztem 2perc sem volt éjjel elaludt vissza,reggel ugyan ez...Napközben betartom a 3órás kaját-most még nehéz de meg kell tanulnia-közben esetleg kap teát,vizet ha éhes nagyon...és leteszem aludni-mi fél hétkörül kelünk-kaja aztán vissza még..Ma 8ig húzta,fel fel ébred de nem veszem ki..sirdogál egy párszor és vissza alszik,utánna kiveszem eszik,játszunk egy sort mikor látom,hogy ásítozik ,dörzsöli a szemét megy az ágyba vissza..beszélgetek vele elmondom,h.aludni kell stb...ez olyan fl tíz magassága körül van,van,hogy egy órát is játszadozok vele mire elalszik..sírdogál nem veszem ki az csak hiszti ha nagyon sír kiveszem ha pelus gond kicserélem...ha alszik ha nem a kiságyban marad kb 13ig aztán kaja és lemegyünk sétálni utánna ha nem akkor játszunk itthon...olyan 3-4óra körül ismét ágyikó...és ezt így játszunk..az első nap kemény volt,mert mi eddig a kiságyat csak hírből ismertük szinte-éjszaka,de hajnalban csak mellettem volt hajlandó elaludni,de eljutottunk odáig,hogy már hajnalban sem akart aludni ezáltal én is kimerültem,este volt,hogy fürcsi után 3órára aludt el..az már horror volt.Ordított a kimerültségtől..és az utolsó két nap ami a sorsdöntő volt akkor már végig sírta..ma a 3dik nap napközben már elértem azt,hogy lefoglalja magát,nézegeti a játékokat meg a kezét is felfedezgeti..a te babád még kicsit kisebbde hidd el neki is könnyen fog menni.Én meglepődtem milyen jól igényli már a saját szférát és csak mi akarjuk azt,hogy szegény ne legyen egyedül.Tök jól elalszanak maguktól.Én is mesélek neki előtte valamit,pörgettyűzünk zenélünk kicsit aztán szunya így kb 20perc alatt elaltatja magát..kicsit sirdogál és utána alszik is.azért jobb az arány.Nem akartam elhinni ma milyen sokat tudtam magammal foglalkozni.Volt időm a dolgokra.Eddig ez em volt.A baba irányított amiből egy káosz lett és ez nem volt jó,most kezdünk egyenesbe jönni...bevallom nekem a suttogó könyv segített és bejött.Sztem próbáld ki te is a módszert hidd el jó lesz ha nem akarsz káoszt..4hetesen még nálunk sem volt..aztán csúszott ki a talaj a lábunk között...Ha tudok segítek még-ha kell szólj.Sok sikert.
2008. szept. 24. 21:27
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A hasfájásra én is ajánlom az FLP-s Aloe Vera activatort, kilonként 2 csepp adható. És volt, aki azt mondta, ettől mindig bealszik a babája.-)

Nekem is sokáig cicin aludt el a babám.. Egyszer elkezdtem az ágyba letenni, volt hogy sikerült, volt hogy másfél órát altattam. Eleinte a vállamon majndem elaludt, aztán az ágyban veregettem a popsiját...ma már elég, ha leteszem a kiságyba, és elalszik, bár néha fel kell venni, ha rossz napja van.Most 3 hós:)

Én is azt javaslom, próbálgasd letenni, és megszokja talán:)

2008. szept. 24. 22:00
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönüm szépen a hasznos tanácsokat.Ki fogom őket probálni,mert már igy elég kimeritő a helyzet. Az ajánlott aloe verás készitményt hol lehet beszerezni,és evés elött,vagy után kell neki adni?
2008. szept. 25. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!