Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyatejes baba= folyton...

Anyatejes baba= folyton beteg, sajnos én ezt így gondolom, tapasztalom, más tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Két gyermekem van, az elsőt 17 hónapig szoptattam, és 1 éves korától elég gyakran volt beteg, a mai napig az.Mindemellett most letisztult előttem, hogy tejallergiás is, emiatt szenvedett sokat az orrlégzésével.

Második gyermekem 17 hónapos, és cicifüggő éjjel-nappal, rengeteget beteg, többet mint a nagy volt, és 8 hónapos kora óta ő is tejallergiás. Rengeteget felébred éjjel, emiatt mi is tropák vagyunk már.

Magunkon kívül akiket ismerek és szopiztak sokáig, egytől-egyig kifejezetten betegesek voltak, volt köztük immunhiányos is. Tápszeres baba ismerőseink ezzel szemben alig betegek, ritkán és később esnek bele a betegségbe. JA! És sokkal jobb evők!!! Az én kissebbikem szinte alig eszik rendes ételt, ami másfél évesnek lenne való...Ezek után én senkit nem fogok bíztatni, hogy szoptasson! Ez a szomorú tény!

2016. máj. 13. 14:03
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
51%

De ha ilyen rossz neked és úgy gondolod, hogy semmi pluszt nem kap ezáltal a gyerek, akkor szoktasd le.

A tudományos tények viszont nem változnak a te rossz tapasztalatod miatt.

2016. máj. 13. 14:42
 12/26 A kérdező kommentje:

Meg is tenném, ha tudnám... csak mivel lelki függés is ez a babámnál, nem könnyű.

Nagy erő és kitartás kell hozzá! :(

2016. máj. 13. 14:47
 13/26 anonim ***** válasza:
58%

Éredekes én is vettem észre ilyesmit.

Az én babám 9,5 hónapig szopizott, az első fél évben 4x volt beteg. Tesómé az első perctől tápszeres és 1 éves múlt, amikor először beteg lett. Unokatesók (3) sokáig szopiztak, tök betegesek...

Én egészségesen étkezem, mosok kezet, takarítok stb. Másra fogom, nem a szoptatás/tápszer dologra. De azért motoszkál a gondolat.

Ha jobban belegondolok, nem ismerek olyan szoptatott gyereket, aki ritkán lenne beteg. Persze a hosszú hatását még nem látjuk.

2016. máj. 13. 14:54
 14/26 anonim ***** válasza:
50%

Öhm, ne haragudj, de ha ennyire szenved mindenki a másfél éves gyerek éjjeli szopizasatol, miért nem szoktatod már le? Már nincs rá szüksége. Ugyanez a megoldás a nem eszik semmit problemara is. Nagy már az a gyerek, huzz valahol egy hatart ennek. Mondom ezt annak fényében, hogy én igény szerint szoptattam, amíg erre szüksége volt a lányomnak. Aztán 9 hónapos volt, mikor nekem is feltűnt, hogy alig hajlandó normális kaját enni. Persze, mert tudta, hogy van helyette cici. Ezen a ponton a nappali cicit megszüntettük, ha nem evett, hagytam, nem volt szopi helyette, ha jött később, hogy éhes, megkinaltam ugyanazzal, megette. Nem volt siras, hiszti, simán vette a lapot. Talán 3 alkalommal volt, hogy valamiért nagyon kérte, akkor engedtem neki. Most 10 hónapos múlt, este és éjjel szopik. És igen, éjjel megy a cirkusz itt is, ezért jövö héten leszoktatjuk az éjjeli szopirol, apa fog bemenni hozzá, neki meg ugye nincs cicije. Az összes ismerősömnél ez a modszer 3 nap alatt megoldotta a problémát. Nem sírni hagyas, mert ugye apa vigasztalja, de mégse az van, amit o akar.

Egyébként a 6 hónapig tarto kizárólagos szoptatas ellenére a gyerekem laktozerzekeny (tejallergia volt nálunk is a gyanu, de szerencsére nem az), allergiás a paradicsomra és a spenótra, meg valószínűleg a mogyorora (nem adtam neki, én ettem, még mielőtt valaki belem kötne). Szóval az pont nem jött be nálunk sem, hogy a fél évig tarto kizárólagos szoptatas annyira segitene megelozni az allergiat. Nathat 3x kapott el masoktol, egyszer anyamtol, aki volt olyan okos h taknyosan puszilgatta 3 hónaposan, aztán 4 hónaposan elkapta a baba-mama klubban, mert egy drága anyuka odahozta taknyosan a másfél eveset. Harmadjara az apjatol nyerte meg szegény, ez kb elkerülhetetlen ugye egy legterben, pedig próbált vigyazni rá. Szóval azt se mondanam h atom vedettnek bizonyult. Ennek ellenére biztos nem mindenkinel van ez, és sose mondanam, hogy nem éri meg szoptatni. Dehogynem! Azokat a pillanatokat ketten összebujva, semmi sem helyettesiti szamomra! Egy percig sem bánom, hogy szoptattam, vagyis szoptatok, bár nemsokára már csak este meg max reggel.

2016. máj. 13. 15:01
 15/26 anonim ***** válasza:
26%
Na ha egy ekkora gyerek éjjel sokszor kel enni az elég gáz... de ott anyával van a baj...
2016. máj. 13. 15:07
 16/26 anonim ***** válasza:
78%
lehet le fogtok pontozni, az én kisfiam az elejétől tápszeres, alig volt a 2,5 év alatt beteg. de én inkább arra gondolnék, hogy az én immunrendszerem "örökölte",én is egy évben kb 1x vagyok beteg.személy szerint senkit se akarnék lebeszélni vagy rábeszélni a szoptatásra, sztem ez teljesen mindenki magánügye.Én nem vagyok fanatikus szoptatás párti, a férjem sem.
2016. máj. 13. 15:08
 17/26 anonim ***** válasza:
Én ismerek mindenféle példát, családba két anyatejes, szinte sose betegek, ismerős tápszeres babák folyton betegek, és ismerek anyatejes folyton beteget is. Tápszeres sose beteget nem ismerek.
2016. máj. 13. 15:27
 18/26 anonim ***** válasza:
50%

nem olvasok vissza bocsánat.

anyatejes a lányom, 14 hónaposan volt először beteg mikor az első foga kibújt...majd legközelebb 16 hónaposan amikor kibújt az első örlő foga, és még egyszer 19 hónaposan, mikor az unokatesóitól elkapta akik ugye ovisok.

szerintem ez nem sok...az unokatesói anyatejesek, nagyon betegeskedők. én tápszeres gyerek voltam, egyébként sosem vagyok beteg és iskolában sem voltam sosem az (bölcsire ovira nem emlékszek de anyu szerint ott sem).

A barátnőm 2 éves gyerekét még szoptatja, ő nagyon ritkán beteg.

Hát, ennyi tapasztalattal tudok szolgálni.

Nekem az jön le, hogy a táplálás teljesen lényegtelen abból a szempontból ki mennyit lesz beteg. sokkal lényegesebb ki mennyit jár közösségbe.

az én lányom nem sokat. ez látszik is, nem is beteges független attól hogy anyatejes.

Szoptatni pedig nem azért kell, mert az anyatej valamiféle csoda béres csepp, hanem azért, mert kényelmes, egészséges, a legmegfelelőbb táplálék egy csecsemő számára (nem biztos ám hogy az olyan jó ha nem lesz beteg 2 éves koráig...szükség van arra is hogy betegek legyenek, így lesz ellenálló a szervezetük) és persze nagyon intim kötődés anya és gyereke között.

Nem mondom hogy tápszeres babának bármivel is rosszabb lenne a viszonya a szülőjével meg nem vagyok elvakult szoptatás párti, de most minek bajlódnék a tápszerrel, meg minek fizetnék érte, és minek tagadnám meg a babától a szoptatás élményét, hogy az ölemben feküdhet, hogy hozzám bújhat, hogy érezheti az illatom.

2016. máj. 13. 15:33
 19/26 anonim ***** válasza:
54%

ja és mindezt úgy mondom hogy egyébként 17 hónapos gyereket, főleg cicifüggésről már rég leszoktattam volna, a saját babám 8 hónaposan átszoktattam cumira a cicifüggésről, hogy az elválasztás könnyebb legyen, el is választotta magát 1 évesen minden probléma nélkül..nem csodálom hogy eleged van a szoptatásból, 17 hónaposnak már nem kellene cicin lógnia.

18 voltam

2016. máj. 13. 15:36
 20/26 anonim ***** válasza:

Sajat pelda

Elso gyerek a kezdetektol tapszeres,eslo betegsege egy evesen volt.kicsi takony,kohoges.volt egy rossz fel evunk mikor mar ovis volt,nem.vette be a folyekony gyogyszert es igy nem gyogyult meg teljesen.fel ev utan sikerult tablettat adni Neki azota se kapot antibiotikumot.ez 3,5 evesen kezdodott,4 evesen be tudta venni a tablettat es azota se kellett.most 9,5 eves.evente egyszer ketszer beteg ugy,hogy oar napra kiesik a sulibol.

A kizepso 2,5 eves koraig szopizott,ebbol 10 hos koraig nem fogadott el mas etelt.egy eves volt mikor sikerult egy etkezest kivaltani.O attesett a baranyhimlon 1,5 evesen mikor a nagy hazahozta.ez volt az elso betegsege.es azota se volt semmi komoly (7 eves).meg eleteben nem kapott antibiotikumot.O meg a tesonal is kevesebbet beteg.

Enni egyik sem valami jol.mostmar kezdik felfogni,hogy meg lehet kostolni az eteleket,es egyre tobb felet megesznek.

Mindhatnam,hogy Nalunk bejott a szoptatas=kevesebb betegseg,de a nagy sem olyan beteges.es ha betegek is max megfazas,vagy fosos hanyos.

Nem tomom Oket multivitaminokkal...nem adok rajuk 10 fokban 20 reteg ruhat.

Sok szulo tulfelti a gyereket,tuloltozteti,mindenfele vitaminnal tomi mer az milyen jo....

Hat mindenkinek a maga dolga de En inkabb ebben keresnem a valaszt a genetikan felul.

2016. máj. 13. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!