Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lássak neki a kóstoltat...

Hogyan lássak neki a kóstoltatásnak? 6 hós a lányom, semmit se kapott eddig anyatejen kívül.

Figyelt kérdés
Az jó, ha bébiital levével kezdem?Van itthon alma, meg őszi.Melyikkel érdemes?Kiskanállal adjak neki pár kanállal? És hova ültessem, gondolom fekve nem lehet etetni.Nem igazán ül még egyedül, bár etetőszéket már vettünk neki. Ti hogy csináltátok?
2010. ápr. 9. 08:15
 1/10 A kérdező kommentje:
na ezt jól leírtam...szóval bébiitallal kezdhetem e azt akartam írni a "levével" szó nem tudom miért került oda..:)
2010. ápr. 9. 08:16
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább pici reszelt almával, illetve annak a levével kezdj. Pár kanállal adj neki, hogy a kanállal való evéshez kezdjen hozzászokni. Ha van pihenőszéketek, vagy bébihordótok, az is tökéletesen megteszi az etetésre! B.
2010. ápr. 9. 08:18
 3/10 A kérdező kommentje:
és az nem baj h az alma leve igy magában savanyú?:) vagy majd megszokja?:) cumisüvege se volt eddig, az nem baj ha nem szeretném rászoktatni, pohárból fog tudni inni így kicsinek is?
2010. ápr. 9. 08:23
 4/10 anonim ***** válasza:

Ha teheted, akkor inkább válassz valamilyen édesebb fajta almát, nem lesz az savanyú neki, hidd el! De semmiképpen ne olyan bébiitallal kezdj, ami cukrozott.

Teljesen jó, ha nem akarsz cumisüveget használni, nagyon ügyesen fog tudni inni pohárból is! (Kisfiamat már bent a kórházban itattam pohárból, és nagyon ügyes volt, képzeld akkor el ezt egy hat hónaposnál!) :) B.

2010. ápr. 9. 08:27
 5/10 A kérdező kommentje:

És mikor kell neki adni a levét? Szopi előtt? Mondjuk most evett nemrég, kb 11kor enne legközelebb, akkor megkóstoltatom vele? És ezt így hány napig adom, mikor jöhet a gyümi püré? Ha "utálja" akkor is mindennap ugyanakkor próbálkozni kell?

Bocsánat a sok kérdésért, de fogalmam sincs minek van jelentősége és minek nincs:)

2010. ápr. 9. 08:36
 6/10 anonim ***** válasza:

Szopi előtt, megkóstoltatod, és szopiig 15-20 perc teljen el. Nekünk sem jó gyümölcsre tejet inni. :)

Két étkezés között is megkínálhatod, de ha majd az étkezés kiváltása lesz a cél, akkor az első módszert válaszd.

Minden nap egy picivel több kanállal adj neki, ha a levével kezdesz, az alapján úgyis kiderül, hogy szereti-e vagy sem. 2-3 nap után már adhatod neki a pürét. Kisfiamnál például rögtön az almapürével kezdtem, és nem tudtam megállni pár kanálnál, mert követelte, minden nap be is vágott 1/4 almát.

Ha nagyon nem megy az alma (de kívánom, hogy menjen), akkor őszibarackkal próbálkozz. B.

2010. ápr. 9. 08:43
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2010. ápr. 9. 08:52
 8/10 anonim ***** válasza:
Nincs mit. Jó étvágyat a picinek, és minden jót Nektek! B.
2010. ápr. 9. 08:53
 9/10 anonim ***** válasza:

En itt talatam ra egy anyuka valaszara es nagyon megtetszett. Igaz az o babaja tapszeres de azert elkuldom neked o hogyan kezdte a hozzataplalast, mi anyatejesek+tapszeresek vagyunk. A gyumolcsle utan en is varok 15-20 percet:

4,5 hónapos volt a fiam és tápszeres mikor belevágtunk. én így csináltam és büszkén mondhatom, h teljesen bejött:)

1. nap: 2 kk. almalé

2. nap 4 kk. almalé

3. nap. 8. kk alamalé

ez csak azért, h ismerkedjenaz ízekkel, h létezik a tápszeren és a vizen kívül más íz is. ezt megcsináltam még a körte levével is ha jól emlékszem.

ezeket 10órai előtt adtam neki, aztán jött a tápszer.

amikor a körtelé kóstolásával is kész voltunk, jöttek a pépek:

alma: 1. nap 2 kk

2. nap 4 kk

3. nap 4 kk - itt már 30 mili tápszerrel kevesebbet kapott az alma után

4. nap 8 kk - 60 milivel kevesebb tápszer

5. nap egész adag. - nem kapott tápszert és kiváltottam a 10órait. a következő gyümölcsből kapott szintén 2 kiskanállal és aztán ette az almát. az alma mennyiségét mindig annyival csökkentettem, amennyivel a következő gyümölcsét emeltem.

a fiam is üvegeseket kajált, azokat kapta, amik 4 hónapos kortól adhatók. ezeket variáltam. mikor márevett mindent, amit 4 hónaposan lehetett. 1 kaja kiváltása után 2 hétig nem váltottam ki másikat, hagytam, h a gyomra szokja a dolgot:)

ezután jött pont így az ebéddel, azt a zöldségekkel csináltam végig. kb 5 féle zöldség után következtek a huikás bébikaják is. így már az ebéd is ki lett váltva. ezzel is vártam aztán jó 2 hetet, h a gyomra szokja. hozzáteszem, én mindig de. kóstoltattam, tehát ilyenkor a 10órai volt zöldség és az ebéd gyümölcs. mikor kivátottuk az ebédet is, akkor megfordítottam, és 2 hétig hagytam, h szokja. (közben mindig bővítettem a kaják sorát amivel lehetett).

aztán jött a tejpép, szintén de. pont mint a többivel, én azt is bevezettem. amikor ezt kóstolta, akkor a főzelék volt délben, a gyümölcs uzsira. mikor ebből is teljes adagot evett, akkor kicseréltem ezeket is, és 8 hónapos korára így evett:

reggel tápszer,

10órai gyümölcs, aztán jöttek hozzá a joghurtosak, kekszesek...

ebéd: husis főzelék

uzsi: tejpép

vacsi: tápszer.

remélem érthető:)

2010. ápr. 9. 08:53
 10/10 A kérdező kommentje:

Á ez tökjó! Köszi! Tejpépet nem muszáj adnom még ha nem akarok ugye? Úgy értem elég neki tejterméknek a tejem, meg esetleg majd később joghurt?

Sok tejem van szerencsére, a tejpépek meg olyan drágák hogy nagyon ...:(

2010. ápr. 9. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!