Mikor viseli meg jobban a válás a kicsit?
3-6 eves korban a legjelentosebb a csaladmodell szerepe.
Szoval ha babakorában van válás es nincs uj társ, akkor pont egy fontos fejlodesi érés fog kimaradni, ami rögzül es tudalatt meg is marad.
Amugy magát a szeretett személy hiányát egyaránt erezni fogja mindegy milyen korú. Fontos lesz támogatni es pozitivan biztatni hogy semmi baj meg igy is kerek a vilag.
Régebben olvastam hogy 3-6 ev között fontos hogy lassa van egy pár, ferfi-női minta es ez a család amiben van.
Anno mi is ugy volt hogy valunk es azutan olvasgattam hogyan hat ki az apahiany a gyerekre.es foleg ebben a korban drasztikus.
A válás nem jelenti azt, hogy el kell szakítani a másik szülőtől, kortól függetlenül.
Ha intelligensen tudják a szülők kezelni a helyzetet és nem használják eszköznek a gyereket, akkor semennyire nem sérül.
Még azt hozzátenném, hogy a gyereknek nem szabad szidni a másik szülőt. A párkapcsolati kudarc a két felet érinti, a gyereket nem. Ő sokáig önazonos mindkét szülőjével, ha valamelyiket szidják, saját magát is bűnösnek érzi.
Szóval akármekkora genyóságot is csinált az apja, a gyerek előtt ezt nem szabad kimutatni. Barátoknak, munkatársaknak lehet szidni, a gyereknek nem.
Így "választania" sem kell a két ember között, akit ő egyformán szeret.
Mindig megviseli, de az, hogy egy szr családban - ahol a szülők marják egymást, vagy folyamatos a feszkó - nőjön fel még inkább.
Én habozás nélkül válnék, ha már menthetetlen lenne a kapcsolat, a gyerek kibírja, attól ugyanúgy lesz anyja meg apja, csak nem lesz idegroncs felnőtt korára az otthon látott/hallott dolgok miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!