7-8 hónapos babátok volt már megfázva? Há igen meddig tartott, ill. anyatejes vagy tápszeres a pici?
6 hónapos volt a lányom mikor megfázott :(
láza nem volt, de orrfolyás köhögés rossz közérzet igen.
4 nap alatt kiment a takonyból, viszont 2 hétig köhögött, hörgött a 3. fajta "gyógyszer" segített neki, de az 2 nap alatt kitisztította.
Anyatejes volt, illetve akkor már kb 2-3 hete kóstoltattam vele.
Két és fél, illetve hat hónapos korában (majd egy, és másfél évesen) volt beteg, minden alkalommal vírus okozta nátha (illetve másfél évesen valószínűleg túlesett a három napos lázon).
A náthás betegségek alkalmával elég volt az orrszívás és az orrcsepp, egy éves korától nátha esetén Sinupretet is kapott.
A három napos láznál csak a lázát kellett csillapítani, egyéb gyógyszer nem kellett, viszonylag könnyen megúsztuk.
Ezen kívül csecsemő korában a könnycsatornája volt elzáródva, arra kapott többfajta szemcseppet.
Antibiotikum még nem kellett.
Tápszeres gyerek.
Koszi a valaszokat.
Én lányom szerencsére még sohasem volt beteg 7 hónap alatt. Csak kíváncsi voltam hogy az anyatejes vagy tápszeres babák betegednek e meg könnyebben. Az enyém tápszeres.
nem annyira ennek van szerepe ebben a kérdésben. Inkább hogy mennyire viszed közösségbe. A lányom anyatejes volt, 1 éves koráig, 14 hónaposan lett először beteg, akkor bújt ki az első foga, és valószínű ettől, legyengült az immunrendszere. Ha nem ilyen későn jön ki a foga, hanem mondjuk 6 hónaposan, valószínű ugyanúgy lebetegszik, mint ahogy azóta is minden fog kibújás előtt náthás.
Egyébként valahányszor az unokatesóival találkozik (akik ugye oviba járnak közösségbe) utána tuti beteg.
Megfázva még nem (orrát még egyszer se kellett szívni), de beteg már volt (súlyosabb).
5,5 hónaposan torokgyulladás, antibiotikumot kapott rá, 2 napig volt vacakul.
7 hónaposan UTI, vesemedencegyulladás, 2 hét kórház, vénás antibiotikum.
4 hónapig volt anyatejes, onnan tápszeres, 8,5 hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!