Ez jó? Rám szóltak, hogy mérjem a Babámat szopi előtt és után. Előtte a mérleg: 3,50-et mutatott, utána 3,57-et. Egy hetes a Kicsikém.
Még nagyon pici a babád.Vagy elállítódott a mérleg,vagy valóban nem szopott,csak cumizott.Lehet,hogy túl hamar szopiztattad az előző szopi óta.
Én mindhárom babámat mértem az első hónapokban.Tapasztalatom,hogy volt amikor 5 perc alatt szopiztak 100 grammot,máskor negyedóra alatt 20-at.
A védőnő tanácsára 5-10 perc szopi után megmértem,és ha eleget szopott,akkor letettem.Így nem szoktak rá arra,hogy szopi helyett csak cumizzanak.
A mérésnek másik előnye is volt.Ha sokat szopott,akkor kivártam a következővel a 2-3 órát,ha keveset,akkor hamarabb kapott szopit.És soha nem ébresztettem fel szopizni,ha békésen aludt.A babák tudják,hogy mikor éhesek.Nem biztos,hogy azért sírnak,mert éhesek,lehet,hogy csak a hasikájuk fáj,akkor pedig nem tesz jót nekik ha azonnal megszoptatod.
Sok örömet a babádhoz.
A matekzseninek:
3,50 kg = 3500 g
3,57 kg = 3570 g
Igy már látod a változást? 70 g !!! Ennyit evett a baba,ami általában elég ennyi idösnek.
A 8:huszonakárhanyas matekzseninek szólt!
Szia!
Nem olvastam végig minden választ, de a mérés nem lehet soha pontos, hacsak nem alszik a babád, mert mikor mozgolódik mindig többet mutat mint mikor nyugalomban fekszik. Ez csak hozzávetőleges mennyiség. Én is eljátszottam ezt 2 hónapos koráig a babámnál (első baba), de tudom a másodiknál már nem fogok méricskélni. Csak felidegesített, soha nem mutatott korrekt értéket stb. Jelzi a baba, ha még éhes. Az első 6 hét, de talán talán az első 2 hónap is csak arról szól, hogy etetjük 24 órában a picurt:-))
Jó egészséget nektek!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, és a segítséget.
Doktor néni szólt ránk, de nem tervezem méregetni, mert valóban csak felhúzom magam rajta.
Dől belőlem a tejcsi, a babám két és fél, három óránként kér enni.........szóval gondolom én, hogy amíg ez így van, nem lesz gond.
Köszönöm mégegyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!