Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bennem van a hiba, hogy hideg...

Bennem van a hiba, hogy hideg ráz a suttogó módszereitől?

Figyelt kérdés
2008. szept. 23. 22:31
 1/10 anonim ***** válasza:
64%
Mi 2.5 hónapig próbáltuk a megérzéses gyereknevelési módszert és dugába dőltünk.A baba nem aludt nappal,mert aktív és mindenben részt akart venni..cicin sem aludt el..sokszor csak kihasznált mikor gy akartam altatni és a vége az lett,hogy napok óta ordított a kimerüléstől és már sem az ölemben nem aludt el sem a cicimen..a kiságyba végképp nem..és már én is sírtam mert nem tudtam mit kezdjek vele.Ekkor újra beleolvastam a könyvbe és logikusnak tűnt minden..úgy kell kezelni őket mint egy felnőttet..szabad akarata van ,persze még nem tudatos de mi alakítjuk ki neki a szokásait.+napja csináljuk a suttogós altatást és mintha kicserélték volna.Igaz kicsit hüppög még a kiságyban de hamar elalszik és frissen ébred.Én is tudok pihenni és a férjemmel foglalkozni,szval nekem csak segített és csak ajánlani tudom..a 3órás altatás helyett most fél óra szopival együtt és én örülök neki,hogy van ez a könyv,de nem muszáj elfogadni ha neked beválik az ahogy csinálod,szerencséd van.Minden baba más..van akinek akaratosabb van akinek nem..mi is másak vagyunk
2008. szept. 23. 22:40
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Konkrétan melyik módszerekre gondolsz?
2008. szept. 23. 22:40
 3/10 anonim ***** válasza:
81%

Szia!

Én pont az ellenkezőjét éltem át, mint az első hozzászóló. Mivel nem volt segítségem (anyukám meghalt 5 éve), ezért gondoltam, a suttogó rengeteg tapasztalatán alapuló könyvből biztos, hogy sok okos ötletet tudok meríteni. Az első 4-6 hétben teljesen kikészültem, mivel az ottani módszer alapján az egyik legrosszabb anya voltam, mert nem működtek a gyakorlatban a leírtak. Az alvás volt az egyik katasztrófális pont: alig aludtunk pár órát naponta mindketten. Azt is sírások árán. Aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntöttem, az ösztöneimre hallgatok. Most úgy látom, jól tettem. A pici lányom nagyokat, és könnyen alszik. Mindketten kiegyensúlyozottak vagyunk, és a könyvet elajándékoztam. :D

Meg tudom érteni az ellenérzéseidet, de többen is ajánlották nekem annak idején a könyvet, ezért gondolom, sokaknál működik. Nálam nem vált be, szerintem nálad is ez lehet a helyzet.

2008. szept. 23. 23:12
 4/10 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem az összes gyereknevelési könyvet egy halomra kellene hordani,leönteni gázolajjal,és egy elegáns mozdulattal felgyújtani.10 sok velem egy időben szült anyukát ismerek és csak 1 mondta,h hasznos volt számára a könyv.Nekem sincs segítségem,de bízom az ösztöneimben,és az elmondja,h mit kell tenni,minden baba más és más.Nem lehet az összeset ugyanúgy kezelni.
2008. szept. 24. 06:14
 5/10 anonim ***** válasza:
74%

Én ajándékba kaptam a könyvet és csak elkezdtem az olvasását. Amikor már kellően elborzadtam, abbahagytam. Szóval nem csak Téged ráz tőle a hideg.

Ugyanakkor van, aki szerint jó, nem vagyunk egyformák. Régen sokkal drasztikusabb módszereket is használtak, mégis mindenki felnőtt többé-kevésbé kiegensúlyozottan, így azt gondolom, aki szerint jó, használja nyugodtan. Annak is van igazsága, aki azért használja, mert ő maga másképp nem tud mit kezdeni a helyzettel és úgy érzi, a babának is jobb, ha anyukája is kiegyensúlyozott, nyugodt, mert visszanyerte a "saját" napirendjét.

Szóval elfogadom, aki használja, de én nem fogom.

2008. szept. 24. 06:52
 6/10 anonim ***** válasza:
78%

Szia!

Én nem olvastam, de eleve nem tudom megérteni hogyan lehet minden babát egy könyv szerint nevelni.... Minden baba más és más, nem lehet mindegyikre ugyanazt a módszert alkalmazni. Nekem most 7,5 hós a kislányom és kb 2 hónapja alakult ki a napirendünk, igazi kis "csapat" lettünk :))) Bár én szerencsés vagyok, anyósom dadusként dolgozik és ha bármi problémám volt, amivel nem akartam a védőnőt vagy az orvost zaklatni, meg tudtam vele beszélni. Mellette persze nem utolsósorban ott van anyukám is, aki 5 gyereket felnevelt, tehát neki is van némi tapasztalata :))) Legalábbis én úgy vagyok vele, hogy sokkal többre értékelem a józan paraszti ész adta tanácsokat mint a naggyon oookooosak által megírtakat...

2008. szept. 24. 07:57
 7/10 anonim ***** válasza:
94%

Szia! Én végigolvastam, de nem azt éreztem, hogy húú de tuti. A sajtóban jól bereklámozták ezt a könyvet, hiszen minden "celeb" életében csodát tett. A 2. és 3. kötetet már meg sem vettem. Igaz, még a gyakorlatban nem próbáltam, de el sem tudom képzelni, hogy ennyi pici egyéniséget hogyan lehet egy kaptafára gondozni, nevelni.

Egyébként nekem még a leendő gyerekorvosunk is azt mondta, hogy az olvasással csak óvatosan, mert annyira különböző minden baba, és majd rájövök, hogy a mi picurkánknak mi a jó.

2008. szept. 24. 08:17
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Én sem olvastam, de amennyire hallottam, hogy mi van ebben a könyvben, sokszor a saját módszereimre ismerek. Nekem nem kellett könyv hozzá, hogy kitapasztaljam, hogyan érhetem el amit szeretnék. De ha valaki másképp tudja jobban megoldani, akkor az is biztos jó módszer, nekem a sajátom tűnt ésszerűnek. Meg mondjuk a szükség hozta így, mert lehet, hogy másképpen nevelnék, ha mondjuk a fiamnak lenne apja, mert születése óta egyedül nevelem.

Azzal mondjuk nem értek egyet, hogy minden gyereknevelési könyvet fel kéne gyújtani. Nekem igenis van olyan könyvem, amit 99%-ban hasznosnak tartok, és mindenkinek hasznára válhat, mert nem különböző elvek szerint nevel, hanem összegzi, mit hogyan kell egy babával csinálni (fürdetni, öltöztetni, tornáztatni), mik azok az alapvető problémák, amiket meg kell oldani, és milyen módszerekkel lehet ezeken segíteni.

2008. szept. 24. 08:32
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül az álláspontommal:)
2008. szept. 24. 09:00
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is kiolvastam a könyvet. De nem azért, hogy úgy tekintsek rá mint egy szakácskönyvre. Mindent úgy ahogy le van írva. Szerintem minél szélesebb a látóköröd, minél több ilyen könyvet olvasol, annál több ötleted lehet a piciddel kapcsolatban. Ezeket kipróbálva a legmegfelelőbbet tudod alkalmazni. Ráadásul ha odafigyelve olvasod, 100X hangsúlyozza, hogy figyelj a babádra és az érzéseidre. Ezek inkább csak irányadóak. A sorok között olvasni tudni kell!!!Ráadásul gondolom van (volt) egy elképzelésed neked is. Ha az egyezik, közel áll a könyvben leírtakkal hol a probléma? Ha nem akkor ha bevált miért változtatnál. Esetleg ha nem vált be, kipróbálhatod ezeket. Természetesen átalakítva egy kicsit a saját érzéseidnek megfelelően. Én például közel hasonló módszerrel nevelkedtem fel ahogy visszaemlékszem, és akkor még anyukámnak nem volt meg ez a könyv. Tehát ez is az életből van leírva.
2008. szept. 24. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!