Vigyem-e orvoshoz? Kislányom 3 hónapos, pár hete megtalálta a hüvelykujját, azóta folyamatosan azt szopizza.
9-es vagyok ismét.
Azt akartam írni, csak nem sikerült, hogy ha nem tartja hason fekvésben a fejét, azt viszont mindenképp jelezd az orvosnak/védőnőnek!
az én lányom is ujjszopással kezdte aztán szerencsére átállt a cumira. Tényleg jobb a cumi, főleg mikor -5 fokban üvöltött a babakocsiban a kesztyű miatt.
Az ujjszopás egyébként teljesen normális jelenség, és ez még csak a kezdet :) most fedezi fel a kezét a száját. Hagyd, hogy szopizza vagy ha zavar, adj neki cumit
ha rászokik. de azt legalább el lehet venni.
Egyébként az ismeretségi körömben 4 cumis van, 4-ből 3 simán letette oviig. A lányom még cumizik de ő még csak 2 éves, lefekvéshez használja, amit fel kel már nyomja a kezembe hogy "nem kell a cumi már". szóval szerintem vele sem lesz gond. Ellenben a 4 éves unokahúgom óránként 30 percig szopizza az ujját. Én 5 éves koromig szoptam, emlékszem is rá. A nővérem 4 éves koráig.
Na jó de milyen játék rovására? Ő még csak 3 hónapos.
És szerinted az orvos mit tudna ezzel kezdeni? Annyit mondana hogy az ujjszopás normális dolog, ennyi.
14-es vagyok.
Most azon mi a lepontozni való, hogyha a gyerek rászokik a cumira, nehéz leszoktatni róla? Az én ismeretségi körömben pedig nem ment senkinek a cumiról való leszoktatás oviig.
Még csak három hónapos. Neki ez a játék.
Egyébként én adnék cumit, ahogy adtunk is a fiunknak. Nagyon szerette is, egy ideig csak alváshoz használta, aztán volt egy időszak, amikor nap közben is sokat volt a szájában, és pont egy ilyen időszakában hagyta el egyik napról a másikra, alig múlt két éves. Nem vitte el a nyuszi, nem ajándékozta el, egyszerűen tönkrement, és az új nem kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!