Mennyi és mekkora méretű pelusokat vegyek, hogy elég legyen az első, nehezebb időkre?
Jó lenne, ha nem akkor kéne pelusért rohangálnunk, amikor hulla fáradtak vagyunk, még a legelején, amikor éppen hogy csak megszületett. Mennyi pelust vegyünk előre? És popsitörlőt? Milyen márkájúakat? A DM-es Babylove pelusokról mi a véleményetek? Vagy mindenképpen csak a Pampers/Libero a jó? Csak a legkisebb méretből vegyünk, vagy az egyel nagyobból is?
Első gyerek, nem igazán tudom még hogy mi hogy van.
24hkm
Én kapásból 2- es mérettel kezdetm. 3860-al született a lányom.
A kettes méret 1 hónapig volt jó. Az első hónapban 250 db pelenla fogyott el. Rossmanosból ez 6 csomag.
Én a rossmanos babydream pelenkára esküszöm. Pampers és babylove nekem folyton átázott a piso vagy kifolyt a kaki. Liberot csak a kórházban használtunk. Ott azt adtak. Nem volt rossz de majd duplája az àra mint a rossmanos és semmivel se jobb.
Popsitörlőből 2 féle jött be. A rossmanos babydream és lidls toujurs. Utóbbit akkor veszem mikor 4- es csomag akció van. Így a 4*80db 1365 ft.
Szerintem 1 es méretből nem érdemes előre venni. Ha mégis pici súllyal születne a baba akkor mig kórházba vagy vesz a család 2 csomaggal. Az bővem elég lesz.
Amúgy az 1- es méret 2-5 kg og vam
A 2- es méret 3-6-ig.
Érdemes pici korban a felsö mérettartomány elött 1 kilóval válltani.
Nem érdemes előre nagyon betárazni, mert nem tudod, hogy a Te babádnak melyik pelenka lesz jó, melyik nem. Nincs olyan márka, ami biztosan jó, mindenki másra esküszik. Én például a Liberót szerettem, a Pamperst meg nem, sokan fordítva mondják. A saját márkásokkal ugyanez a helyzet, ki kell próbálni. Meg azt se lehet előre tudni, hogy napi 5-6 vagy 10-12 darab megy majd el az első időkben.
Én azt tanácsolom, vegyél egy-egy kis csomag 1-es méretű pelenkát két különböző márkájút, aztán meglátjátok. A pelenkavásárlás meg nem olyan nagy dolog, amikor úgyis mentek a boltba tejért meg kenyérért, legfeljebb vesztek pelenkát is.
Én Pamperst vettem. A Baby new born-t. 2.7 kg volt a fiam, bőven jó volt rá.
És be is vált a Pampers. Végig az active baby-t (zöldet) használtuk.
Kaptunk Liberót, abból mindig minden (pisi-kaki) kifolyt. Próbáltam DM-Rosmann saját márkást, sokkal rosszabb a tapintása, és gyorsan átázik.
Most 3 éves a fiam, csak éjszaka kell pelus, de az is Pampers bugyipelus. A zöld. Minden más csak pénzpocsékolás volt nekem.
Sógornőm a Liberóra esküszik, barátnőm lányánál bevált a Tesco pelus (pedig lenne pénzük drágábbra is).
Így azt mondom egy féléből ne vegyél sokat, mert majd ki kell tapasztalni a babádnál melyik fog beválni.
1. Nem tudni a baba születési méreteit. Lehet, hogy rögtön kettessel kell kezdeni. Az 1-es méret a "tankönyvi", 3 kg körüli babákra jó, nagyjából egy hónapig.
2. A babák alkata is eltér egymástól, így ami az egyiknek bevált, a másiknál nem fog, mert derékben vagy combban nem passzol, szorít, tág, kifolyik, bevág, stb.
Pelenkát a terhesség végefelé vegyetek, akkor már nagyjából tippelhető a mérete a gyereknek. De akkor is a legkisebb kiszerelést, mert ha óránként kifolyik belőle valami, akkor úgyis a kukában fogja végezni a többi.
Mivel bevásárolni mindenképp el kell menni néhány naponta (ha mást nem, tejet, kenyeret, stb magatoknak), a férjed beugrhat egy drogériába és vehet új pelenkát. Vagy nagyszülő, vagy bárki, aki a kezdetekben kéznél van és segít.
Saját, szubjektív tapasztalat immár 2 éves gyerekkel: Liberon kívül semmi nem volt jó. Minden másból vagy kifolyt a cucc, vagy bevágott neki valahol. A szomszéd, hasonló korú gyereknek viszont a Pampers vált be, náluk a Liberoval volt ugyanaz, mint nálunk a többi márkával.
Ezt sajnos egyénileg kell kitapasztalni. Egyedül az sejthető előre, hogy ha az utolsó 1-2 hétben 4 kg körülinek mérik, akkor inkább 2-es mérettel kezdjetek, az 1-es kicsi lesz rá.
Ja, Babylove-val saját tapasztalat: a vizeletet elől összegyűjti, aztán folyik ki belőle. Hátul tök száraz a betét része. A Libero viszont a betét teljes felületén eloszlatta a nedvességet és nem szivárgott soha. Úgy értve, hogy a fenekénél is duzzadt volt, nem csak elől.
Nálunk a BabyLove ezért ment a kukába.
Nem táraztunk be pelenkából. Anyám mindig azt mondta a felhalmozásra, hogy maradjon csak a boltban, tárolják ők.:)
A mi gyerekünk amúgy 2 napos kora óta átalussza az éjjeleket, szóval nem is vagyunk hulla fáradtak, ezt nem tudhatod így előre.
Mi csak egy 40-es körüli csomag libero newborn 1-et vettünk itthonra, egy részét elajándékoztunk, mert nemsokára már 2-est hordott a gyerek...
Mi Babydream és Babylove mellett döntöttünk, mert jó és megfizethető az ára. A Libero, Pampers is ugyanolyan jó, csak drágább.
Popsitörlőből 2 zacskó volt itthon, kaptuk őket ajándékba boltokban (egy pampers és egy johnsons), a pamperst utáltuk, vizes volt. mostanában babydreamet használjuk, szeretjük. de a johnsons a nagy kedvenc.
mondjuk mi 5 perc sétára lakunk egy dm-től és 10 percre egy rossmanntól, így nyugodtak lehetünk. de ez persze egyénfüggő.
első hónapra 2-5 kg-osból vettem két csomaggal, ez 43 db-os Pampers New Born volt, napi 5-7 pelussal lehet számolni tehát ez elég volt 2-3 hétig. Utána váltottam a méret miatt már a 2-es pelenkára.
Szerintem ebből a méretből veszel két csomaggal aztán meglátod milyen a bőre. Ha jó bőre van nem üti ki, nem kakil negyed óránként (anyatejesnél normális a napi több kaka de normális ha 3-4 vagy napig vagy akár egy hétig nem kakil) akkor váltasz gyengébb minőségre.
Én a fent említett Pamperst vettem kb 4-5 hós koráig, aztán a narancssárga Pampersre váltottam, amit sokan szidnak mert nem gumis hátul, nekem arányaiban alig folyt ki belőle a többihez képest és nagyon szeretem az illatát. Ezt a mai napig szoktuk használni mert viszonylag jó áron van, olcsóbb mint más Pampers és Libero pelusok. Emellett ahogy közeledett az 1. évhez elkezdtem kísérletezgetni. Sorrendben írom, 1. a legjobb
1.) Pampers New Baby
2.) Libero
3.) Pampers Sleep&Play (narancs)
3.) Auchan Bella
4.) Dm Babylove
5.) Spar Pretty Baby
6.) Lidl Toujours
7.) Rossmann Babydream - na ez katasztrófa.
Az összes többiből minimálisan folyt ki bármi is (ha meg órákig nem veszed észre h kakis tök mindegy mi van rajta úgyis kifolyik) a Babydream azt 2 óránként kellett cserélnem, oké hogy olcsóbb, de dupla annyi fogy belőle.
Ha spórolnál a Bellát ajánlom, ha pénz nem számít, a Pamperst (kéket)
A törlőkendőknél nálam 2 szempont van: legyen jó illata és legyen egy darab vastag és nagy, hogy ne 50-et kelljen egy kakinál elhasználni belőle.
Itt is sokat használtam, ami nyert a Libero (zöld is jó, fehér is jó), a Pampers, és ha olcsóbbat keresel, akkor a Lady Gaga (Tescos). Elmegy a Sparos Pratty Baby is egyébként.
Amit semmiképp nem ajánlok a Tesco Value saját márkásai, a Huggies - ez ugyan állagra jó de hánytam a szagától - és a Baby Bruin, ami fillérekért bazi sok az auchanban de olyan is, nem nagyobb mint egy "szelet" wc papír, a pelusozáshoz elment egy fél doboz kakánként és a szaga is katasztrófa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!