Ha 21 fok van fűtés nélkül kertesházban bekapcsoljam a fűtést 6 hetes babának?
Fürdetés idejére egy kicsit felhúznám a fűtést. Napközben nem rossz a 21 fok, a body+vastag rugi fölé max. vékony plédet tegyél, a duplán hajtott vastag takaró szerintem már sok. Éjszaka akár jobban is lecsökkenhet a hőmérséklet gondolom, bőven jó, ahogy leírtad, megfázni nem fog, az biztos. Ahogy az előző írta, a tarkóján leellenőrizheted, hogy esetleg melege van-e vagy fázik.
Annak, aki szerint a 21 fok melegebb nyáron :) Nem, az ugyanannyi nyáron, mint télen. Mondjuk ha nyáron 21 fok van a lakásban, én már meg akarok fagyni :)
És én se értem azt a logikát, hogy a felnőttek "elállják" a meleget. Max. ha hősugárzóból jön :)
Ugye tudod hogy a túlöltöztetés növeli a bölcsőhalál esélyét?
20-21 fok az ideális szobahőmérséklet alvásra (babáknak is).
Elég egy rövid ujjú body, vékony pamut rugi és egy közepesen vékony ujjatlan hálózsák.
Plusz takaró 20 fok alatt.
Szerintem elegendő.
Nekem a védőnő mindig azt tanácsolta, így is jártam el, sosem fázott meg a gyerekem.
- olyan lesz a hőfok igénye a gyereknek, amit megszokatunk vele. Ha mindig 30 fok lesz a házban, mert a szülő ezt szereti, akkor a gyerek is mindig fázós lesz, és igényelni fogja a 30 fokot, ugyanez igaz a 21 fokra is.
- soha nem a végtagok hője a mérvadó MINDEN csecsemőnek alapból hideg keze-lába
- a tarkóján-nyakán lehet ellenőrizni, hogy fázik-e. Értelemszerűen ha izzadt, akkor melege van, ha normál, meleg, akkor pont jó, ha hideg, akkor fázik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!