1 éves kislányomnak adhatok tejet vagy előbb tejitalt vegyek?
Figyelt kérdés
A védőnő mondta hogy hígítva adhatok kislányomnak tejet. Eddig Baby Fit 1 tápszert ivott de ezt nem lehet kapni, így vettünk neki Humana 3-as tápszert. Ti hogy vezettétek be és mennyi idős volt a babátok?2010. ápr. 7. 11:14
11/15 anonim válasza:
Szia! 13.21es vagyok! Én úgy csinálom, hogy reggel tejet iszik simán vagy kávéval, este pedig Mildibé SZép álmokat tápszert kakaóval. Még az estiről nem akarok leállni mert azért a tápszerrel eltelik, de szerintem 14 hónaposan már tejet fog kapni este is.
12/15 anonim válasza:
tápszert iszik a 19 hónapos babám.
eszem ágában sincs tejet adni neki.
13/15 anonim válasza:
Reggel-este másfél deci tejet iszik 1 éves babám. 2 héttel a szülinapja előtt elfordult a cicitől, a védőnő tanácsára kipróbáltuk a 2,8-as tejet. Nem higítom én sem. Fél liter tejalapú élelmiszert kell adni naponta a babának, ezt ha elosztod pl. reggel-este másfél deci tej, akkor napközben adhatsz neki még joghurtot/krémtúrót, sajtot is!
14/15 anonim válasza:
Mi 14 hósak vagyunk, kb egy éves korunk óta iszunk tejet, forralva. Mi is próbáltuk a tejitalt, de azt nem volt hajlandó meginni, így csak a tej maradt. Én megkérdeztem a védőnőt, és azt mondta, hogyha nem látok rajta allergiás reakciót, akkor nyugodtan ihatja. Ezt a tej ellenes kampányt nagyrészt a tejital gyártó cégek generálják, vajon miért?...
15/15 anonim válasza:
Azért jobb az 1-2 éves "nagy" Babáknak tápszert adni, mint tehéntejet, mert annak a tápanyag,- vitamin, - ásványianyag összetétele úgy van alakitva, ahogy számukra a legoptimálisabb.Ami viszont talán még fontosabb, hogy a tehéntej fajidegen fehérjéje, ami a manapság igencsak gyakori tehéntej-érzékenység okozója, a tápszerekben a babák számára könnyebben emészthető,(humanizált) formában található, ami allergiás reakciót kisebb eséllyel vált ki.
Aki pedig a tehéntejet forralatlanul adja 3 éven aluli babának, felelőtlen vagy lusta ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!