Normális jelenség, hogy 9 hónapos babám fél az idegenektöl és a sok embertöl?
Szia
Nekem 8 hónapos+1 hetes a babám,és nálunk olyan január környékén jelentkezett ez előszőr,amit írtál,és mikor megemlítettem ezt a védőnőnek,akkor azt mondta erre,hogy azért van ez a félősség,mert egy intelligens baba. Tudja,hogy ki az idegen,és ki nem! Ez a jó! ne aggódj!
Ha mindenkit csak úgy elfogada,akkor később csak úgy elmenne akár az idegennel is a játszótérről,aki kézenfogja...! :)
Az én babám szintén 9 hónapos, és nagyon jól "elvan" nagyobb társaságban is. Szerintem ez szoktatás kérdése: mi ugyanis eléggé nagy társasági életet élünk, mind a családi, mind baráti összejövetelekre ugyanúgy eljárunk, mint mielőtt kibővült volna kiscsaládunk:)
Persze Ő sincs el akárki kezében, tudja hogy ki az akit ismer és ki az akit még nem látott, és persze előfordul nála is, hogy eltörik a mécses, de ilyenkor felveszem és megnyugtatom.
Én viszont -anyukám elmondása alapján- igen félős baba voltam: egyedül nevelt, nem igazán jártunk sehová, és ovis koromban egyszer az is előfordul, hogy egy barátnőjét kérte meg, hogy vigyen haza, én viszont nem voltam hajlandó elmenni vele :)
Szóval amit ki szerettem volna hozni az egészből: nyilván egy baba miatt nem szabad átrendezni az embernek az életét, hogy csak azért járjon mondjuk társaságba, hogy ne legyen félős a babája, hiszen nem minden család teheti meg/ szereti/ igényli ezt.
Amit viszont minden anyuka megtehet és ezt tapasztalatból mondhatom: hogy tessék keresni más kisgyerekek társaságát. Erre pedig szerintem a legjobb hely a játszótér. Szerintem még a félős babák is más kisbabákra sokkal nyitotattabb, mint a felnőttekre. Nyilván nem tud még egy 9 hónapos baba együtt játszani egy másik babával, de az én picúrom ha lát egy hintázó vagy csúzdázó gyereket akkor kézzel lábbal pápázik és teli szájjal mosolyog rá :)
Hasonló a helyzet ha megmutatok neki egy kutyust, és közben mondom neki, hogy látod, itt a vaú vaú :)
A lényeg hogy nyissuk ki a baba felé a világot, és Ő is sokkal nyitottabb lesz az újdonságokra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!