Tejtermeket mikortol adtok a babatoknak?
tejterméket 8 hónapos kortól: joghurtot (natúrt) túrót, kis sajtot...előbbi kettőt gyümölcsbe keverve, sajtot először főzelékbe reszeltem, aztán jó ideje már kenyérbe kapja.
A tejet én egy évesen vezettem be (üdv a lepontozó szupertudatos anyuknak), mivel mi nagyon szeretjük. De nagyon óvatos voltam, először csak 10 milit majd egy hétig, tápszerbe keverve, aztán 20 milit, és így tovább, 1 hónap alatt emeltem meg úgy, hogy reggelire már csak 1 dl tejet kapott...aztán 2 hónap múltán már 2 decit....lefekvés előtt is kap tejet, de akkor tápszerrel keverem, mert annak ugye van hozzáadott vitamin tartalma, és más formában nem adok neki vitamint a vigantolon túl.
3,5%-os bolti tejet, vagy Cserpes tejet (abból is 3,5%-ost) mert ezeket nem kell forralni. Adhatsz házit is de azt forralni kell.
A védőnő mondta hogy 3,5%-os legyen. Nálunk a gyerekorvos nincs a 3 év mellett (nem 70 éves hanem 45). szerintem ez is olyan mint a glutén..ha húzzuk halasztjuk annál rosszabb...de persze nem vagyok gasztroenterológus nem értek hozzá...viszont a sógornőm pl várt 3 éves korig mindkét gyerekénél. most mindkettő tejérzékeny, pedig nem volt a felmenők között allergiás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!