Mit tegyek, ha anyámmal teljesen tönkrement a kapcsolatom, mert gyereket szültem?
Anyám egy intelligens, tanult, toleráns, kedves nő. Volt. Jó volt a kapcsolatom is vele mindig, megértő volt velem. Terhességem alatt is, aztán nagyi lett belőle...(pedig dolgozik még)
Gyerekünk születése óta anyám egy sárkány. Eleinte csak a beszólogatások jöttek, hogy "túl korán viszitek ki", "biztos jó neki ez a babakocsi?" meg a "túl kevés ruha van rajta, megfázik, de mindegy". Egyiket sem csináltuk egyébként rosszul.:)
Ma már ott tartunk, hogy bár 100 km-re laknak, és csak hetente fél napra találkozunk, de végig üvölti és idegeskedi anyukám. Néha még sír is, ha szólunk, hogy talán ne mondjon már ilyesmiekt. Ezen a hétvégén belerúgott a macskánkba, mert a gyerek pihenőszékéhez közel ment (gyerek nem volt benne). A férjem azt mondta, hogy akkor ebből most elég volt, csináljunk valamit most már. De nem tudom, mit tegyünk. A gyerekkel normálisan bánik, tudja etetni, pelenkázni, viszi sétálni (ezeket ők akarják, nem mi bízzuk rájuk).
Elmondtam neki szépen, elmondtam neki csúnyán. Ígér, aztán ugyanúgy viselkedik. Sőt, apámnak előttem szarkasztikus megjegyzéseket tesz, hogy "majd te is kapsz egy emailt a lányunktól, ha nem jól eteted" (???)
Tönkreteszi a kettőnk anya-lánya viszonyát teljesen. Tehetek még valamit azelőtt, hogy végleg elveszíteném vagy inkább hagyjam az egészet?
(6 hetes a gyerek, 28 vagyok, anyu 60, ha ez számít)
Tanult, intelligens, toleráns nő. Támaszkodj erre. Ülj le vele még egyszer, mondd el neki, hogy a gyerek születése az életében egy krízis, amin dolgoznia kell, keressen fel egy pszichológust, vagy eltávolodtok és ez pont ellentétes lesz mindenki akaratával szemben! Őszintén mondd a két szemébe, hogy "szeretlek anya, nagyon, épp ezért kérlek, hogy tanulj meg tisztelni, dolgozz egy szakemberrel azon, hogy megszokd az új szereped határait, mert bármennyire is szeretlek, el fogsz veszíteni, ha ezt nem veszed komolyan!"
Menjetek el együtt, úgy még hatékonyabb! De tegyetek a jobb kommunikáció érdekében, mert valódi probléma ez, és nem fog már elmúlni! Kemény évek jönnek! A gyerek még nem szállt be, de 1-2 év és be fog! Mert érti majd a harcot és manipulálni fog, hogy megkapja, amit akar, mert a mama is megengedi, stb. MOST kell lépni!
A kapcsolatunk zavar, nem is a tanácsai. Ahogy előadja, az a baj...
Anyósom tanácsait amúgy én meg se hallom, nem nagyon zavar, hogy mozog a szája, míg én csillámpónikra gondolok:))
Én - ha bármelyik élőlénybe belerúgna, ott dobnám ki, bárki is legyen. Bár a folyamatos okoskodása meg hisztije miatt nem is fajulhatott volna idáig, mert előbb kirakom.
Sürgősen javasolnék neki egy pszichológust, és majd ha megtanulta kezelni a helyzetet, jöhet, addig nem! Mi a garancia, hogy nem árt a gyereknek? Semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!