Miért hányta ki a babám a tápszert?
5 hónapos a babám és már másodszorra próbálkoztunk neki tápszert adni,de mindig kijön belőle.Este is adtunk neki 4 kortyot és fél óra múlva mindent kihányt,ami benne volt.Csak anyatejes egyébként,estére kellene adni neki egy picit pótlásnak.Tejpéppel is próbálkoztunk és azt is kihányta.
Mi lesz ha véletlenül elmegy a tejem?Mit fog enni?
Nalunk akkor szokott visszajonni, ha tuleszi magat. Lehet, hogy megsem kellene neki a potlas.
Amugy az is lehet, hogy levegot nyelt a cumisuvegbol, es a bufi hozta vissza a tapszert. A picik gyomra meg nem zar rendesen, ugyhogy siman elofordulhat ez is.
Az én lányom már 10 hós, de ugyanebben a cipőben járunk és néhány hónapja én is tettem fel kérdéseket, éppen emiatt. Mindenféle tápszert kihányt a babám, sokszor az ügyeleten kötöttünk ki. Nekünk akkor kellett (volna) a pótlás, amikor menstruáltam és nem fogata el a tejcsimet. De pont így, mint nálatok fél óra-óra múlva visszajött az összes tápi. Próbálkoztunk tejpépekkel, többfélével, ízesítettel, folyékonnyal, sinlaccal, mind-mind visszajött. Dokinéni tanácsára elkezdtük a hozzátáplálást 5 hósan. (súlya nem gyarapodott, úgyhogy muszáj volt pótolni valamivel a tejcsit) Szerencsére a bébiételeket tudja enni. Így a súlya most pont jó. 8 hós korától kezdve joghurtot is adni kellett volna neki, de ezt is kihányja.. Gyanakodnak a tejfehérje allergiára, de csak 1 éves kor csinálnak tesztet.
Addig én is mindent megteszek, hogy ne menjen el a tejcsim. Én sem tudom mi lenne, ha már nem lenne anyatej neki. Esetleg anyatejellátóból lehet kérni tejet (tápszerintolerancia miatt) anyatejmisszio.hu-n segítenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!