Ti nem szégyellitek magatokat a szomszédok előtt, ha a gyereketek üvölt vagy sír?
Az 5 hetesünk minden pelenkázásnál artikulálatlanul és hangosan üvölt, a legutolsó éjjel 11-kor, a legelső reggel 7-kor van (éjjel alszik). Egyébként nem szokott sírni, de naponta azért nem egy pelenkázás van, és tart vagy 10 percig az öltözés-vetkőzés miatt.
Eddig polgári lakásban laktunk (normális falak, nagy belmagasság), de nemsoká panelbe fogunk költözni. Sosem laktam még ilyen típusú házban.
Szerintetek úgy néznek majd ránk, mint a véres rongyra? Mert én józan ésszel belátom, hogy ha éjjel nem tudnék aludni a szomszéd kutyájának ugatása miatt, nyilván mérges lennék. De a gyerek lehet, hogy más.
Nem akarom, hogy egyből kiutáljon az új lakóközösség.:/ A régiben már 11 éve lakunk, megszerettek már, mire szültem.
Szia!
Én a másik oldalt szeretném képviselni. (Mármint, aki hallgatja.) Pici babánál nem probléma... Pelenkázás, orrszívózás, én sem bírnám...
Alattunk csak egy gyerek van, már bölcsibe vagy oviba jár. Neki vannak ilyen hisztirohamai, mikor ordít, mint egy sakál. 40 perceket, szinte levegővétel nélkül. Apa hét előtt jár el dolgozni, ezt onnan tudom, hogy néha arra ébredek, hogy "Apa, szia" "Apa, szia"...
Na, ez szerintem gáz...
Az anyuka nem csitítja, hallottam már, hogy a lift előtt, a gyerek üvölt, levegővétel nélkül, anyuka meg mondja, "jó, ha nem jössz, akkor egyedül megyek a lifttel"... Nagyon közel járok hozzá, hogy egyszer beugassak nekik. :@
Szóval 5 hónaposnál egyáltalán nem baj. Csak ne maradjon így... :)
Nálunk nyolc hónapos a baba, az első egy hónap minden éjszakáját végigsírta, most a fogzás miatt sír sokat, a szomszédok max. annyit mondtak, hogy megint hallották, hogy sírt. Nem szólnak be, eddig nem volt gond, bár két emelettel feljebb is hallani, ha nagyon sír.
Egyébként éjjel nem pofátlanságból szívja az ember a gyerek orrát, hanem a taknyosság éjjel a legrosszabb, azzal nem lehet reggelig várni, hogy csak akkor kapjon először levegőt a gyerek.
Figyu, csak az olyanokat zavarja, mint a 11-es válaszoló, mert egyszer a Kérdező gyereke is lesz hisztis dackorszakban, illetve a nyugdíjasokat. Na, azokat nagyon. Én laktam panelban, tele volt nyugdíjasokkal, egyedül a mellettem lévőt nem zavarta a gyerekhang, de az alattam és fölöttem lévőt igen. Mindegy, hogy 1 hónapod v. 3 éves hisztis.
A 11-nek valszeg nincs gyereke, de ha lesz, remélem extra hisztis lesz és akkor megtudja. Ja és én sem tiltanám meg a gyerekeimnek, hogy az apjuknak örüljenek hangosan. Éjszaka is kiporszívóztam a gyerek orrát, mert nem fogom hagyni, hogy a gyerek ne kapjon levegőt v. a nátha felülfertőzödjön neki, mert nem szívtam ki az orrát. A porszívót, ha letakarod egy vastag pléddel, akkor tompítod a hangját. Nekem volt, hogy a szomszéd este 10-kor porszívózott, meg magassarkúban totyogtak a padlón minden nap, meg minden este hallgatni kellett, hogy kihúzzák az ágyat, ne, meg amikor foci VB volt, azt is hallgattam felülről. De, nem szóltam. Ez ilyen, ez panel. Aki ilyen épületbe költözik, annak vállalnia kell azt is, hogy lesz síró baba, hisztiző gyerek, nagyothalló nyugdíjas és bulizó fiatalok.
Ja és 11-es, az anyuka azért mondja a gyereknek, ha nem jössz, itthagylak, mert a gyerek talán megijed, abbahagyja a hisztit és megy az anyjával. Vagy nem válik be. Ennyi. Majd megtapasztalod, ritka az olyan gyerek, aki egy kicsit se hisztizik.
Látod kérdező, nem kell szégyellned magad az olyanok előtt, mint a 11-es. Mert csak ők olyan empátia nélküliek és tudatlanok, hogy nem tudják mivel jár egy gyerek.
Nekem óriási mázlim van, mert nagyon nagyon jó természetű fiam van, és 3 éves létére (még) nem tapasztaltam a hisztikorszakot. DE! Nála is van olyan, hogy nem akar öltözni, pedig mennénk valahova. Akkor én is azt mondom, hogy "szia, apával elmentünk, te meg maradsz itthon egyedül" és ez mindig be is válik, mert fel tudom öltöztetni, és el tudunk indulni.
Viszont az utcában van egy anyuka, akinek 4 éves múlt a fia. Na ő "hiperaktív", akaratos, hisztis. Vele nem lehet könnyű, az biztos.
SZóval 11-es amíg nem tudod mivel jár egy gyerek, és egy hisztikorszak, addig ne akarj "beugatni" senkinek, mert abban biztos vagyok, hogy hasznos tanácsot nem tudnál adni az anyukának. csak fröcsögnél egy sort...
(3-as voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!