Szerintetek kell egy babának napszemüveg?
Most 8 hónapos a lányomé és láttam,hogy lehet kapni babáknak napszemüveget (persze mit nem?).Elgondolkodtam rajta,hogy kell-e.Én erről a kétféléről tudok:
Állítólag nagyon merev maga a szemüveg és beizzad a pánt alatt a feje.
Ezt viszont könnyen le tudja venni.
A másik problémám pedig az,hogy attól tartok,mindenki azt fogja hinni,hogy divatból meg "vagányságból" van rajta szemüveg.
A napernyő nem véd a visszatükröződő fénytől meg az uv sugaraktól.Nem tudom,szükség van-e szemüvegre.Szerintetek?
hát, én úgy vagyok vele(lehet, csak az én parám) hogy oldalt u.úgy besüt a nap.
De mivel előrefelé a szem azt érzékeli, sötét van, a pupilla kitágul, nem védekezik az oldalról jövő fény ellen.
de lehet, hogy hülyeség. én nem adok rájuk, inkább kalapot, sapkát, kornak megfelelően.
azt mondják szemészek 4 éves kor alatt (talán) de lehet hogy több, kifejezetten tilos a napszemüveg a babáknak, mert kell hogy napfény érje a szemüket valami vitamin miatt vagy mi. Meg a szem fejlődése érdekében.
Úgyhogy én nem vettem és nem is áll szándékomban venni nekik. Erős napsütésben úgysem nagyon megyünk ki. Betartjuk a 11-től 3-ig tilalmat.
De nyilván itt is van lobbi meg ellenlobbi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!