Mit adjak enni a kislányomnak? 10 hónapos, és ötletekre lenne szükségem.
Az ebéd sima ügy, de tízóraira, uzsonnára, vacsira mit adjak? Hát reggelire, ha már azt is bevezetem?
Vacsi 6kor van, este még szopik 8kor.
Kérlek olyanok írjanak, akik maguk készítik a kaját a gyereknek, mert a lányom semmilyen üveges, vagy más bolti kaját nem eszik meg, csak a házit.
Ja és 6 hónapig csak anyatejes volt.
Az enyémek már nem szoptak,és azt ették többnyire,amit mi.
Reggel kifli tejjel,kakaóval.Délelőtt gyümölcs.Délutáni uzsi vajas,lekváros kenyér,vagy joghurt,este kenyér,sajt,tojás,szalámi,bundáskenyér stb.Utána tej.
A második választ el se olvasd. Már 6 hónaposan azt ette a gyereke, amit ők.
Tízóraira adhatsz neki gyümölcsöt babakeksszel, esetleg babajoghurttal, sinlac-kal dúsítva, hogy laktatóbb legyen (és natúr joghurttal, vagy túróval is szabad ilyen korban már) vagy babapudingot, aztán vacsorára lehet pl. tejpépet, vagy gyümölcspépet, uzsonnára pedig hús nélküli főzeléket. B.
9 és fél hós lányom a következőket kapja tízóraira:
natúr joghurt+gyümölcs
túró+gyümölcs
natúr joghurt+túró+gyümölcs
gesztenye+gyümölcs
darált keksz+gyümölcs
natúr joghurt+darált keksz+narancs frissen facsart leve
Elsőnek:
Gyümölcs megy, joghurtot és kefirt most fogom bevezeti nála.
Másodiknak:
Bundáskenyér? Szalámi? Lekvár? 10 hónapos a gyerekem...
Harmadiknak és negyediknek:
Köszönöm, sokat segítettetek.
Gesztenyét milyet és hogy? Van magyar cégnek ilyen terméke?
Üveges kaja, tápszer és tejpép nálunk nem játszik, az orrát sem üti bele (szerencsére).
Milyen kekszet adtok? Ahogy néztem mind cukros, azt meg még nem akarok adni. Esetleg van valami házi keksz recept?
Köszi lányok!
Sajnos szerintem mindegyik kekszben van cukor, és nem is vagyok annyira ügyes, hogy magam gyártsak. Én a tescoban vettem biscotti fosfovit kekszet, ami tej- és tojásmentes. Nem olcsó, viszont drága. :) Azért elég nagy doboz, sokáig kitart.
Gesztenye: én üvegeset adtam, de pár helyen azt olvastam, hogy a hámozott, főtt egész gesztenyét adják sokan a babáknak, amit ilyen aromazárós zacsiban lehet kapni a nagyobb boltokban (ahol pl. a mogyorók, diákcsemegék, ilyesmik vannak, ott keresd). B.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!