Tényleg igaz hogy ha sokat hagyom sírni a babámat akkor ha nagy lesz megsínyli?
te is.
ne haragudj, de hogyan lenne szíved sírni hagyni méhednek gyümölcsét :((
nem szabad. azért sír, mert kellesz neki, és nem tudja elmondani mennyire. tudom, hogy néha borzasztó, és minden idegszálad rámegy, de kérlek,ne hagyd sírni :(
Szia!
Majd akkor én meg a férjem megtudjuk majd 20 év múlva, mert mi hagytuk sírni a kislányunkat! Amúgy 4 hónapos és semmi olyan változást nem vettem észre, hogy hagytam néha sírni a kiságyba! De majd kiderül, ha nagyobb lesz! Addig szíved joga eldönteni neked, hogy hagyod, vagy nem hagyod néha sírni a babádat! Én azért hagytam, mert nem vagyok hajlandó hanyagolni a házi teendőimet, pedig imádom a lányomat, de neki se jó ha nincs rendes környezet körülötte!!!
Boldog babázást kíván egy 4 hónapos anyuka!
Úristen! Nem mindegy miért sír?? Ezért születtek hozzánk, h vigyázzunk rájuk.
Kislányomat minden nyikkra felfettem, megérte...
Igen mikor megetettem utána lerakom az ágyába és sír nem vészesen de sír
Engem idegesít hogy nem tudok rájönni mi a baja!!na jó tudom bele kell tanulni ebbe is!!
6 hetesek vagyunk
Az első hozzászólónak üzenem, hogy ha ezt teszi, amit leírt, akkor ő aztán igazán elfogja kényeztetni méhének gyümölcsét és akkor már csak egy elkényeztetett kölyök lesz.
Az első nyekkenésre nem szabad felkapni. Ezek a babák csak babák, de nem hülyék. Viszont nagyon rafináltak és nagyon gyorsan megtanulnak visszaélni a helyzetükkel.
Mivel beszélni nem tudnak, ezért sírással is kommunikálnak. Leginkább a negatív dolgokat jelzik. Éhesek, szomjasak, fáj a hasuk, szoros a ruha, fáznak, melegük van, kényelmetlenül fekszenek, hiányzik a mama, stb.
Egy anyukának van dolga is a pici mellett. Leginkább a pihenés.
Ha a pici nem hagyja, akkor a mamája egy idő után nagyon elfárad és akkor nyűgösebb, idegesebb, türelmetlenebb lesz a picivel is. Aki ettől egyáltalán nem lesz boldog. A boldogtalansága pedig újabb sírást eredményez.
Véleményem szerint ha meggyőződtünk róla, hogy a baba körül minden "rendben" van, akkor hagyhatjuk őt sírni. Lehet, elfárad és elalszik.
De, ha ez az állapot tartós, akkor mindenképp kikérném a háziorvos, vagy a védőnő véleményét.
A babának sem jó, ha nem pihen és a mamának sem.
Az is lehet, hogy a tejecske nem elég tápláló. Ilyenkor lehet venni tejszaporító készítményeket, esetleg lehet tápszeres kiegészítés is. A sok tej még nem biztos, hogy tápláló is.
De lehet, hogy a baba csak unatkozik.
Vannak módszerek, amikkel meglehet tanítani a babát, hogy nélkülözze egy kicsit a mamáját.
Hallottam már arról, hogy egy gyerek lelkik sérülést szenved, amiért magára hagyják és csak sírhat kedvére. Ez kihat a későbbi életére is. A sok sírástól a torka is begyulladhat az erőlködéstől, begörcsölhet a keze, a lába.
Sokat nem szabad sírni hagyni, bár kinek mi a sok.
Sikeres, türelmes próbálkozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!