Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4 hónapos babám egész nap...

4 hónapos babám egész nap kapálózik, normális ez?

Figyelt kérdés
4 hónapos a babám, és ha nem alszik, akkor folyamatosan jár a keze lába, nagyon ritka ha megáll egy pillanatra és nyugodtan fekszik. Etetés közben általában nyugodt, de néha még akkor is kapálózik. Ez így van születése óta, de első babám és eddig nem aggódtam, azt hittem ilyenek a babák. Mostanában találkoztunk több hasonló korú kisbabával, és ők teljesen mások hozzá képest. Nyugodtan fekszenek az ágyon, szemlélődnek, elvannak az anyukájuk karjában. Kb. egy hete pedig szinte egész nap "panaszkodik", nem sír csak hangosan mondja a magáét, és látom rajta, hogy valami nem tetszik neki.
2016. ápr. 5. 09:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Teljesen normális. Játszik a kezével-lábával, ha hangosan mondja a magáét, akkor már a hangjával is. Fölösleges más babákkal összehasonlítani most is, meg később is, nincs két egyforma gyerek, és nincs két egyformán fejlődő gyerek sem.
2016. ápr. 5. 17:10
 2/5 anonim ***** válasza:
Az én babám is ilyen. 4 hónapos oltásnál az orvos is azt mondta ritka mozgékony. Mondjuk magzatként is az volt. Biztos nincs semmi baja, nem fázik, nincs melege, jól eszik, jól alszik, egyébként nem is panaszkodik ilyenkor csak néha.
2016. ápr. 5. 19:34
 3/5 anonim ***** válasza:
Mennyi testközelséget kap? Mennyit van kézben/hordozókendőben? Együtt, vagy külön alszotok? Úgy tudom, a különalvó, kevesebb testközelséget kapó babák hajlamosabbak a kapálózásra.
2016. ápr. 6. 02:51
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Külön alszunk, 3 hetes koráig aludt velem, illetve nem aludt ö sem és én sem. Azóta kiságyban alszik. Próbáltam legalább nappal együtt, de nem megy. Nem alszik, ha ott vagyok, csak játszik. Itthon nem szoktam kendőbe tenni, mert abban is összevissza mocorog, ha megyünk valahova rövid időre, akkor szoktam felkötni, hosszabb távra kell a babakocsi, mert nem alszik a kendőben.
2016. ápr. 6. 09:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező

Mi történt veletek?

2022. júl. 14. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!