Akik egy szobában alszanak a babával! Hol van a kiságy nálatok?
Kicsit elszámoltam magam azt hiszem :D Egy szobánk van, szóval a baba mindenképpen velünk fog aludni. Eleinte arra gondoltam, hogy a mi ágyunk mellé rakjuk a kiságyat, úgy, hogy az egyik oldala a mi ágyunk mellett legyen közvetlenül. Mármint úgy, hogy ott ahol az ő és a mi ágyunk összeérne, ott nem lenne rács a kiságyán.
Viszont tegnap megnéztem a kiságyat, és óriási. 120x60 cm, de sokkal kisebbnek képzeltem. Így nem fog elférni a mi ágyunk mellett.
A szoba másik végében fog állni a kiságy. Szerintetek ez így jó lesz? Akiknek van tapasztalata ebben az elmondaná, ők hogyan aludtak/alszanak? Nem lesz gond, hogy a baba nem pont mellettünk alszik?
20hkm
Mert szerinted az gond, ha a baba a saját szobájában alszik és nem a szülők szobájában?
Mert ha nem, akkor nem is értem a kérdésedet..
Velünk is egy szobában van a 3 hónapos kisfiunk. Most költözünk, ott külön szobâja lesz, mondjuk nem tudom, hogy rögtön ott lesz-e, de hamarosan, mert zavarjuk egymàst a pihenésben.
Most a szoba másik sarkában van. Két oka van, ott fért el a kiságy, meg nem lenne jó ha minden moccanàsra felkeltenénk egymást.
Kérdező, ezt a hozzászólást igazán nem gondolhattad komolyan...
Mert a gyereket védi az anyja közelsége?! Pont annyira hallod meg, hogy leáll a légzése, mintha a szomszéd szobában lenne. Ha pedig megszólal a légzésfigyelő, akkor lényegtelen, hogy melletted van, vagy a szomszéd szobában. (Pláne ha azt sem tudod, mit kell tenni.)
Szerintem mégis mi lehet a különbség, hogy melletted van, vagy épp 3 méterrel odébb?
Ezért kérdeztem, hogy szerinted az is gond-e, ha saját szobája van.. Pont olyan, mintha 5 méterre lenne tőletek. Vagy akár 10 centire. Nem számít, maximum a te lelkedet nyugtatja meg.
A bölcsőhalál pedig kerüljön el mindenkit!! (De azt azért jó ha tudod, hogy nem az fogja megmenteni, hogy csak 10 centire vagy tőle.)
Mi egy szobában alszunk a babával, mivel még ébred éjjelente enni. Amíg ez így van, addig marad is a mi szobánkban, utána meg megy át a tesójához majd (a bátyus már nagyon várja) :)
Bocs, hogy ilyen kis bénácska, de lerajzoltam paintben a szobánkat :D Íme: [link]
Mi úgy oldottuk meg, hogy kialakítottunk neki a szoba elején egy babasarkot, a másik fele meg a mi szobánk lett. Amíg ilyen pici, addig nekünk jó így, de év végén amúgy is költözünk nagyobb lakásba, ott meg majd meglátjuk, hogy külön tegyük-e, vagy maradjon még velünk, vagy menjen a bátyushoz, ott simán lehet majd variálni.
Nem lett volna rossz az sem, ha a kiságyat magunk mellé tudjuk venni, de mint látható, nekünk ez tulajdonképpen a nappalink, csak éjjelre nyitjuk ki a kanapét ággyá, így nem lenne szerencsés odahúzni a kiságyat, ráadásul ott van a fejünk mellett az erkélyajtó, úgyhogy oda nem is férne el.
Nálunk nem okoz gondot, hogy nem közvetlenül mellettünk alszik, az a pár lépés semmiség éjszaka (mondom én, mert a férjem szokott odamenni érte, és ő is viszi vissza :D ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!