Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy újszülött baba figyelmét...

Egy újszülött baba figyelmét mi köti le?

Figyelt kérdés
Első babámat várom, nincs még semmi tapasztalatom. Tudom, hogy amíg pici csak eszik, és alszik. De amikor már figyel a környezetére, mivel tudom felhívni a figyelmét? Milyen játékok kötik le, és mikortól?
2008. szept. 22. 13:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Először is az ágyforgót ajánlanám.Aztán ilyen kis zenélő plüssöket.
2008. szept. 22. 13:30
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A zenélős, világítós dolgok tényleg jók. Én mást is kipróbáltam. Rajzoltam vastag filccel egy mosolygó arcot egy kartonlapra, és úgy raktam a kiságy rácsához, hogy lássa. Olyan elmélyülten tudta nézegetni, hogy csak na. :D Meg a fehér papíron fekete csigavonal állítólag fejlesztő hatású. Mivel sajnos mi nem nagyon tudunk költeni drága játékokra, magam készítettem neki színes, lepkés forgót papírból, lécből és cérnából, ennek is mindig nagyon csápolt és örült. :) Nekünk ágyra tehető pelenkázónk van, aminek az alja uncsi fehér. Na, ezt feldobtam színes rajzokkal, amiket rendszeresen cseréltem. Mindig meghökkent, ha új rajz került fel, és olyan édesen bámulta, hogy a könnyeim folytak a nevetéstől. :"D
2008. szept. 22. 13:38
 3/5 anonim ***** válasza:
69%
Az első időkben, amíg még nem tökéletes a látásuk, színes tárgyak kötik le a kisbabákat (kedvencük a piros, narancssárga, sötétkék). Kb. 2 hetes korban a kisbabád "észrevesz", elkezdi tanulmányozni az arcodat. Ilyenkor lehet neki mutogatni különböző tárgyakat, még nem sokáig nézi őket, de már kezdi észrevenni. A zenélő forgó kb. 1,5-2 hónaposan kezd érdekes lenni számukra (ha veszel ilyet, én nem plüssállatkásat ajánlok, hanem csörgőset. Nekünk mind2 van, és a csörgőset sokkal jobban szereti, különösen hogy vannak rajta kis fogantyúk is, azokat megragadja és úgy rázza az egész játékot, hogy az jobbra balra csapkod, és a kisfiunk sikongat örömében, mi pedig dőlünk a nevetéstől :-)). Jó ötlet az általad rajzolt arc, vagy egy csigaszerűvonal.
2008. szept. 22. 14:12
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Bármi, ami színes és kontrasztos! Legyen élénk és sokszínű, vagy 2-3 színű, de olyan ami elüt egymástól. Eleinte a fehér-fekete a nyerő, majd jöhetnek a színek.

Aztán társulhat ehhez hang, majd mozgás.

Ne aggódj, biztosan találni fog magának valamit, ami leköti.

Konkrétabban: nálunk eleinte a kispárnámat szerette, ami kék-fehér csíkos, más nem igazán érdekelte. Később már felfigyelt a színes plüssfigurákra, elnézegette őket, pl: hordozóban, babakocsiban... A színes, zenélő forgókra kb. 9 hetesen kezdett el figyelni. A 3. hónaptól pedig már mindenre figyel, ami körülveszi (legalábbis egy ideig, amíg meg nem unja, ezért "váltogatni" kell a környezetét).

Mindemellett elejétől kezdve szereti ha beszélek vagy énekelek hozzá.

Az én fiam amúgy tényleg evett és aludt (még 3 hónaposan is sokat aludt), így túl sok dolgot nem tudok felhozni...

2008. szept. 22. 17:06
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a jó ötleteket mindenkinek!
2008. szept. 22. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!