Hogyan altassam a második gyermekemet?
Az elsővel tapasztalatlan voltam, nem tudom biztosan mivel járultam hozzá, ha járultam, de 2-3 év volt, mire átaludta az éjszakát.
A kicsivel az elejére azt tervezem, hogy az ágyhoz tolt bölcsőben altatom és veszem át szoptatni. De vajon meddig csináljam így? Mikor tegyem át pl.a nagytesóhoz vagy tegyem kicsit arrébb a szobában? Szeretném, hogy most másképp alakuljon ez az éjszakai alvás dolog. Tudom ezt egyáltalán befolyásolni? Vagy vannak gyerekek, akiknél egyszerűen esélytelen?
Gyerekfüggő, ahhoz a részéhez szólnék hozzá, hogy 6 hónapos kor körül amikor a baba rájön, hogy ő és anya nem ugyanaz a személy nehezebben szokja már meg a külön alvást.
Nálunk egyébként az együttalvás hamarabb megbukott, mondjuk nálunk úgy volt, hogy több méterre volt a kiságy de a mi szobánkban. Kb 3 hónapos kora körül rendszeresen vagy 10x felkelt éjszaka és megkapta a saját szobáját, utána másfél hónapig átaludta az éjszakát. Vannak babák akiket zavarhat a horkolás stb..
Befolyásolni max annyival lehet, hogy nem kapod fel első hangra. A babák álmukban is adnak ki hangokat, érdemes megvárni, hogy mi történik.
Mindhárom gyerekem első naptól a gyerekszobában aludt, azóta is egy szobában alszanak (a legnagyobb 6 éves). Nagyjából évente egyszer fordul elő, hogy az egyik felébreszti a másikat. Az elején persze sűrűn át kellett járnom, de nem okozott problémát.
Azt is megteheted persze, hogy az elején a Ti szobátokban alszik, amíg még sokszor kell hozzá kelni, úgy gondolom, nem ezen múlik. Amit én elrontottam az első gyerek altatásánál, az az volt, hogy nem hagytam egyedül elaludni, mindig az ölemben, dajkálva aludt el, erről aztán nagyon-nagyon nehezen szokott le. Így a testvéreinél figyeltem rá, hogy mikor fáradtak, dajkálás után lehetőleg még ébren kerüljenek a kiságyukba, hogy megtanulják, hogy kell anya nélkül visszaaludni. Persze ez nem azt jelenti, hogy hagyni kell sírni, csak ha megy neki az elalvás, nem kell közbeavatkozni.
Értem, köszi
Várok még válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!