Mi történik ha nem mossasuk át a kisbabánk szemcsatornáját?
Figyelt kérdés
Már előfordult, hogy masszírozással elmúlt, de aztán kb. két hét múlva újra elkezdett könnyezni a szeme, azóta hol jobb, hol rosszabb a helyzet. El szeretnénk kerülni az átmosást. Van rá remény, hogy megússzuk annélkül?2008. szept. 22. 09:24
1/6 anonim válasza:
Saját magunkból kiindulva nem tudom meg tudjátok-e uszni.Az én kisfiamnak mindkét szemében el volt záródva a könnycsatorna.3 szor kellett már átmosatni,a jobb szeme ezzel teljesen rendbe is jött, de a bal még azóta se.Mivel a jobb szeme nekünk is csak néha ezért annak elég volt egyszeri átmosás.A ballal most negyedszer is el kell vinnem.Az orvos meg tudja mondani hol van az elzáródás, esetleg kaptok szemcseppet, lehet az is elég, de én mindenképp azt javasolnám neked, hogy vidd el az orvoshoz megmutatni.
2/6 anonim válasza:
Az én kisfiamnak is el volt záródva a könnycsatornája, de én nem engedtem, hogy átmossák (túl drasztikus megoldásnak tartom, és féltem, hogy többször meg kell ismételni). 4 hónapos korára magától megnyílt, és azóta is rendben van (most 6 hónapos). Én sokat maszíroztam és szívtam porszívós orrszívóval minden nap 2-3 alkalommal, akkor is ha nem volt váladékos az orra (ezt a szemész javasolta), és vettem rá homeopátiás szemcseppet, de a doki szerint a maszírozás segített, nem a szemcsepp.
3/6 A kérdező kommentje:
Orvosnál voltunk, de ő mindenképpen átmosná, habár megmondta, hogy nem szívesen mert ő is sajnálja a babát. Szóval nem lehet valami kellemes. A mi kisfiunk most 6 hónapos és sajnos még mindig nem oldódott meg, de masszírozzuk és reménykedünk.
Mi is porszívozzuk az orrocskáját, de nem tudtam mennyi az amennyit szabad. Szóval az lenne rá egy megoldás, hogy minél többet orrszívózni az orrocskáját?
Amúgy nagyon reménykeltő amit írtál, hogy lehetséges az átmosás nélküli csatornamegnyílás.
Köszönöm a válaszokat.
2008. szept. 22. 10:04
4/6 A kérdező kommentje:
Sajnálom az első válaszadó kisbabáját. Amúgy azért is tartunk ki a masszírozás és a remény mellett, mert azt olvastuk, hogy átmosás sokszor nem megoldás, és úgy ahogy ti is jártatok, nem elég egyszeri átmosás, ráadásul mikor meghűl a babó újra szembenézhetünk ezzel a problémával. Szóval, hogy a természetes úton való megnyilás lenne a legjobb. Ezt várjuk.
2008. szept. 22. 10:05
5/6 anonim válasza:
A 2. válaszoló vagyok. Azért kell porszívózni is az orrát, mert azzal alulról ingerled a könnycsatornát, a maszírozással pedig felülről. Nekünk a szemész azt javasolta, hogy a kettőt együtt kell csinálni, mert így a leghatékonyabb. A homeopátiás szemcsepp neve: Oculoheel, ezt akkor használtam naponta 3-szor, amikor nagyon váladékozott a szeme. Ha gondolod próbáld meg. Nekünk még azt is tanácsolta a szemész, hogy kb. 9 hónapos koráig várni kell az átmosással, mert addig magától is megnyílhat. Csak Magyarországon divat, hogy már néhány hónapos korban átmossák, és ez egyáltalán nem vezet eredményre. Remélem nektek is megoldódik ez a problémátok!
6/6 anonim válasza:
A könnycsatorna átmérője a gyermekkel együtt nő. Előbb-utóbb meg fog nőni annyira, hogy az elzáródás magától megszűnik, lehet, hogy 1 éves lesz, de lehet,hogy 8 és addig folyamatosan kötőhártya gyulladása van, ami hosszú távon roncsolja a látását. Én is nagyon féltettem tőle a babámat, minden létező módszert kipróbáltunk, de hiába. Ráadásul nagyon rossz szemészetre kerültünk, toltak egyik dokitól a másikig, így 8 hónapos lett, mire először átmosták neki, mivel egyre rosszabb lett a helyzet, így elvittük máshová. Ha tudom, hogy ennyi ideig tart / nem volt 1 perc sem / és ennyire jól viseli már rég elvittem volna. Sajnos későn kerültünk szakértő kezekbe, így már 3* mosták át, de nem segített. A kislányom kezelőorvosa mondta, hogy minél korábban mossák át egy baba könnycsatornáját annál nagyobb az esély, hogy nem kell megismételni az eljárást, és ha valaki, akkor ő biztosan tudja ezt, hiszen az egyik legjobb gyerekszemész, naponta több átfecskendezést csinál. Ahogy nőnek egyre erősebb az immunrendszerük, a szervezetük úgy értékeli, hogy ez a helyes működés, így átmosás után visszaépíti az akadályt, tehát ha későn kerül sor az átmosásra menthetetlenül többször meg kell ismételni azt. A mi lányunkat műteni kell / könnycsatorna tágítást csinálnak /, én mindenkinek azt javasolom, kerülje el, hogy odáig jusson, mint mi és vigye minél előbb átmosásra a babáját, mert egyátalán nem olyan vészes dolog, mint ahogy sokan állítják / az utolsó kettőnél végig bent voltam vele / és jobb ezen gyorsan túljutni és elfelejteni örökre ezt a problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!