Miért gáz, ha segítséget veszek igénybe? Ettől miért kevesebb bármelyik anya?
21 éves vagyok, van egy 11 hónapos lányom.
Sosem volt gond vele, bárhová tudunk vele menni, akár a Föld másik végére is. De van segítségem még így is.
Itt vannak a nagyszülők (elváltak a szüleim és a nagyszüleim is, így elég sok a segíteni akaró rokon), van bébiszitterünk is és a háztartással sem kell igazán foglalkoznom, főzni is csak ritkán szoktam.
Beszélgettem nemrég egy rokonunkkal és kérdezte, hogy nem lesz-e tervben majd a testvér, mire mondtam, hogy de, lassan majd az az időszak is eljön. Erre azt válaszolta, hogy mondjuk nekem így könnyű, hiszen csak az anyaság pozitívumait élem meg és ezt nem is hívná gyereknevelésnek. Szóval az egész beszélgetés alatt arra utalt, hogy ettől kevesebb vagyok, mint az az anya, aki 0-24 a gyereke mellett van és még a háztartást is vezeti. De ez nekem borzasztóan rosszul esett, mert szerintem nem attól lesz valaki "jó anya", hogy felkel hajnalban ebédet főzni, vagy fél órára sem hagyja másra a babát.
Fogalmam sincs, milyen korábbi kérdésekről beszéltek.
Tegnap regisztráltam, ezért választ sem tudok írni normálisan.
És ide nem azt ír ki bárki, amit szeretne? Nem dicsekvésből, vagy bármi más miatt írtam, csak kíváncsi voltam mások véleményére. Talán gond?!
Sok mindent.
Tanulok, tornázok, utazgatunk, találkozok másokkal, pihenek, foglalkozok egy kicsit magammal, ilyesmik.
Miért lennék vele "alig"? Mert 1-1 délután pár órára a saját nagyszülei vigyáznak rá, akik ezt kérik?!
Megnyugodhat mindenki, a lányom nagyon is kötődik hozzám és nem a bébiszittert fogja az anyjának gondolni. Úristen, azért van itt gond a fejben, ahogy látom... :D
Ezekből mondjuk a tanulás ideje az,amit elfogadhatónak tartok,hogy a gyereket másra bízok.
A többi esetben,ha az nem több napi 1-2 óránál,azért elég indokolatlan ennyi segítséget igényelned a saját gyerekednél!
"tornázok, utazgatunk, találkozok másokkal, pihenek, foglalkozok egy kicsit magammal,"
Ezek mind a magaddal való foglalkozásba beletartoznak,felesleges azért részletezned,hogy többnek tűnjön "bokros" teendőid listája!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!