Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A párommal halálunkon vagyunk...

A párommal halálunkon vagyunk 2 napja fáj a torkunk, folyik az orrunk, köhögünk. Mit tegyek, hogy a gyerek ne kapja el?

Figyelt kérdés

A gyereknek még semmi baja, mondjuk most hoztuk el a mamától. Lefejt tejet adtam neki, mert nem mertem megszoptatni, nehogy elkapja. Ti hogy csinálnátok?

3 hónapos kislány anyukája

2008. szept. 21. 20:49
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Inkább a friss tejedet add, abban már benne van az ellenanyag. Hiába adod a lefejtet, tőletek valószínűleg úgyis elkapja. Ám ha segítesz neki a saját ellenanyagoddal, hamarabb és könnyebben átvészeli a betegséget. Tapasztalatból mondom. Mi elég csúnya hányós-hasmenéses vírust kaptunk el, amit persze a baba is, de hármunk közül ő viselte a legjobban.
2008. szept. 21. 21:34
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Így van, szoptatással pont hogy csökkented az esélyét, hogy elkapja! A fertőzés ellen a szervezeted ellenanyagokat termel, ez kiválasztódik a tejbe és a babád is kap belőle. Ha el is kapja a betegséget, valószínűleg sokkal enyhébb lefolyású lesz, mintha nem szoptatnál, éppen a Tőled kapott ellenanyagok miatt. De annak az esélét, hogy esetleg nem kapja el, úgy tudod növelni, hogy szoptatsz!
2008. szept. 21. 21:45
 3/3 anonim ***** válasza:
Mi is ebben voltunk benne egy hétig, de a babám nem kapta el. Mindenek előtt szerezz be a patikából szájmaszkot, kb. 30-40 Ft darabja, de nagyon megéri, mi egész nap abban voltunk és tuti azért nem kapta el. Persze ez csak akkor jó, ha a betegség cseppfertőzéssel terjed. Sűrűn szellőztes, hogy cserélődjön a bacis levegő, mindig moss kezet, ha a baba olyan dolgához nyúlsz, amit a szájába vesz. És, ami a legfontosabb és előttem leírták szoptass. Jobbulást!:-)
2008. szept. 22. 08:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!