Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti többesszámban beszéltek a...

Ti többesszámban beszéltek a gyereketekről? Pl: büfiztünk, megtettük az első lépést. Ha igen, miért? Ha nem, irritál a jelenség?

Figyelt kérdés
Én egyszerűen rosszul vagyok ettől, ha egy anya így beszél..és nemcsak gyereknél, háziállatnál is látom. Értem én, hogy a lényünk része a minimanó, de mégis csak nevetséges, mikor kiírják x helyre, hogy kaksiztunk, vagy büfiztünk..
2016. márc. 22. 09:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
7%

"lényünk része a minimanó" ez nekem pl eléggé többesszámnak tűnik : (miközben "a" minimanó egyes szám, tehát nyilván nem minden anya lényére gondoltál, hanem a sajátodra, ami a minimanóé is :))

szóval át lehet ezt gondolni...

és igen, többes számban beszéltem róla nagyon sokáig, hiszen mindent együtt csináltunk. együtt ettünk, együtt sétáltunk, mindketten ott voltunk a kakánál és azt azt követő peluscserénél, tehát igenis MI csináltuk ezeket, nem egyedül a gyerek.

amikor pedig a gyermek éntudatra ébred , vagyis rájön, hogy anya meg baba nem egy és ugyanaz a személy (mert igen, a baba ezt gondolja, nem különbözteti meg magát az anyjától), akkor ez a többesszámozás általában megszűnik.

2016. márc. 22. 10:42
 12/22 anonim ***** válasza:
25%
Jaj komolyan ezt a baromságot,igenis az a baba sokkal értelmesebb,mint sokan gondolják tudják,hogy az anyja és Ő két külön személy,de nem ezzel van elfoglalva,de ettől még nem valami kis hülye valami aki képtelen felfogni,hogy Ő és az anyja két külön ember...ne nézzük már le a babákat ennyire könyörgöm...
2016. márc. 22. 11:01
 13/22 anonim ***** válasza:
21%

nem. a baba nem tudja. és a baba sokáig azt sem tudja, hogy amit nem lát, az is létezik.

nem hülye, csak kicsi... de ezeke a dolgokat tapasztalás útján tanulja meg, nem úgy születik, hogy tudja, hogy pl melyik a nappal, és hogy ki az a mama... és gyanígy nem tudhja azt sem, hogy anya és ő már nem egy, hiszen azok voltak. ezt meg kell tanulni.

2016. márc. 22. 11:06
 14/22 anonim ***** válasza:
0%

12-es, látszik hogy te sosem tanultál fejlődéslélektant :D a gyerekek nem tudják, hogy ők egy külön személy sokáig. nálunk is volt erre példa, ismerősöm akkor 1-1,5 éves lánya eljött hozzák, leült a tükör elé, és integetett neki, miközben egy másik kislány, a "barátnője" nevét mondogatta. nem ismerte fel saját magát se a tükörben.

amúgy meg engem is idegesít.

2016. márc. 22. 11:34
 15/22 anonim ***** válasza:
66%

1-1,5 évesen már fel kéne ismernie magát a tükörben. Elég egyszerűen lehet egyébként tesztelni ezt.

Engem is nagyon idegesít.. amikor itt látok ilyet, pl. 3 hónaposak vagyunk, akkor vissza szoktam kérdezni, hogy "te is 3 hónapos vagy?".

Szánalmasnak tartom azt, aki így beszél a gyerekéről, és elég sokat elárul a nőről.

Az egyedüli amikor többesszámban lehet beszélni, azt leírták előttem.

"Nem dobáljuk meg a másikat" vagy "Nem húzzuk meg a másik haját, mert az fáj neki", stb.

Oktatási céllal, mikor általánosságban beszélünk.

2016. márc. 22. 12:13
 16/22 anonim ***** válasza:
83%
Az én fülemet is bántja, amikor hallom, hogy "2 fogunk van", "nem kakiltunk 3 napja" és hasonlók. Lehet, hogy a baba még nem fogja fel, hogy önálló lény, de az anyjának már több esze lehetne...
2016. márc. 22. 12:59
 17/22 anonim ***** válasza:
47%
Nem látsz bele a baba fejébe,fejlődés lélektan ide-vagy oda, amúgy egy 1-1-5 évesnek már azért tudni a kell,hogy Ő egy külön személy....
2016. márc. 22. 13:27
 18/22 anonim ***** válasza:

Néha előfordult már velem is, de olyankor jót mosolyogtam magamon. Amúgy nem jellemző rám.

A múltkor egy ismerősöm beszélt így, nála picit már zavaró volt, de elhallgattam. Hosszú távon biztos begőzölnék tőle...:)

2016. márc. 22. 15:16
 19/22 anonim ***** válasza:
66%

En nem beszelek igy csak ami tenyleg valos, mint pl: elmentunk ide vagy oda.

De pl baratnom mindent tobbesszamban mond, total idegesit. Na multkoraban meselte, hogy egesz ejszaka fostak-hanytak! Mondom huuuuu te is??? Mitol?? Tudtam, hogy ő nem csinalta...

Majd csodalkozva mondta, hogy dehogy is!! Miert hanyt volna?

Mondtam neki, hogy tobbes szamban mondtad! 😆😃 nem tetszett neki.

2016. márc. 22. 21:31
 20/22 anonim ***** válasza:
Húú, engem idegesít. Van egy rokonom, aki így beszél: "Mekkorák vagytok! Hány hónaposak is vagytok?". A kakiltunk meg 4 fogunk van külön a kedvencem.
2016. márc. 22. 22:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!