Ti többesszámban beszéltek a gyereketekről? Pl: büfiztünk, megtettük az első lépést. Ha igen, miért? Ha nem, irritál a jelenség?
Figyelt kérdés
Én egyszerűen rosszul vagyok ettől, ha egy anya így beszél..és nemcsak gyereknél, háziállatnál is látom. Értem én, hogy a lényünk része a minimanó, de mégis csak nevetséges, mikor kiírják x helyre, hogy kaksiztunk, vagy büfiztünk..2016. márc. 22. 09:51
1/22 anonim válasza:
Engem nem irritál, és mivel tanultam fejlődéslélektant, tudom, hogy a kisgyereknek még nincs éntudata, tehát egyazon személynek tekinti magát a szülővel, ezért egyáltalán nem érzem problémásnak, ha a szimbiózis a szülő kommunikációjában is megjelenik. 2-3 éves kor után már aggályos, mert akkor már engedni kell leválni a gyereket.
2/22 anonim válasza:
Én nem beszélek többes számban.
Van, amikor csak forgatom a szemeimet, amikot olyanokat írnak, hogy "kaksiztunk" meg "szopizunk" stb. De mivel az ismerőseim nem beszélnek így, ez nálam belefér még, rosszul nem vagyok tőle azért.
Off: van, akinek a "minimanó"-zás is irritáló :D ;)
3/22 anonim válasza:
A férjem Nekem is szóvá tette ezt. Én már figyelek erre, h be így beszéljek:-)
4/22 anonim válasza:
Engem idegesít! 2 gyerekem van, sosem beszélek ilyen hülyesègeket!
5/22 anonim válasza:
Nem,csak akkor használom a többes számot ha úgy helyes pl elmentünk a boltba,ebédeltünk stb.
6/22 anonim válasza:
Nem beszélek így, soha nem beszéltem így egyik gyerekemről sem. 3 van. Engem is idegesít...
7/22 anonim válasza:
Csak a gyerekhez beszélek így. "Nem dobáljuk le a dolgokat az asztalról", de felnőtt párbeszédben soha.
8/22 anonim válasza:
Igen így beszéltem míg pici volt. Már nem. 15 hónapos. Nem idegesít, én annyit nem foglalkozok másokkal, eljussak arra a szintre,h idegesítsen:)
9/22 anonim válasza:
Nem beszélek így. Mi együtt vagyunk vele itthon a férjemmel, talán ezért van, nem vagyok úgy ráállva és bezárva sem. Nem zavar, ha más így mondja.
Mondjuk az "este már nem szopunk" miatt sajnálom a férjüket, de ennyi.:D
10/22 anonim válasza:
Annyira nem zavar, csak ha "kaksizunk", " jön a fogunk". :D Egyébként nem beszélek többes számban, csak néha a gyerekhez. De felnõttnek soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!