Anyos-Apos mikor jott eloszor neglatogatni a babat? Es a sajat szuleid, rokonok?
Nagypapák nincsenek több, mint 20 éve...
A mamák az első otthon töltött naptól kezdve jöttek. A rokonok meg 2-3 hetes koruktól.
40/N, 3 gyermekkel.
A kórházba bejöttek egyszer, aztán amikor hazajöttünk, másnap átjöttek. Mondjuk én azt kértem, hogy két nap múlva jöjjenek, mert a hétvégét hármasban töltenénk, erre megsértődtek, végül a férjem "jobb a békesség" alapon azt mondta, hogy jó, akkor jöjjenek át másnap. Ez a megsértődés mondjuk bennem azóta is tüske, mert szerintem semmi borzasztót nem kértem.
A saját szüleim is meglátogattak a kórházban, anyukám többször, apukám csak egyszer, mert utána benáthásodott. Illetve haza is ő hozott minket, mert nekünk nincs jogsink. Következő héten anyukám jött minden nap, hozott ebédet, meg segített, bár olyan nagyon sokat nem kellett, inkább az volt a segítség, hogy eljárkált nekem ügyeket intézni, meg boltba, meg ilyen helyekre, mert a férjem sokáig dolgozott (ő a következő héten volt itthon, úgy gondolta, hogy anyukám nagyobb segítség lesz az elején). Nagybácsik, nagynénik két-háromhetes korában látták először a babát, illetve egy-két barátunk jött megnézni 3-4 hetes korában. Más még nem jött egyelőre, távolabbi rokonokkal nem tartunk olyan szoros kapcsolatot, nagyobb ünnepekkor szoktunk találkozni pl. az én nagynénémmel, nagybátyámmal, a férjem távolabbi rokonaival meg egyes egyedül az esküvőnkkor találkoztam.
A kórházunk protokollja szerint az első napokban várják a látogatókat, de hozzánk később egy hétig nem jöjjenek. Kiderült ugyanis új kutatásokból, hogy az első 3 nap (ha nem tisztítanak feleslegesen légutakat), akkor veszélytelenebb a babára nézve, mint az első hetek.
Ezért, hozzánk a császárom napján és másnap este jött a szűk család és a közeli barátok. Aztán egy hét magány hármasban otthon, és utána jöttek ismét.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!