4-5 hónapos babával tényleg nem lehet elmenni egy belföldi nyaralásra?
Most fog születni az első babánk, nyár végén , szerettem volna elmenni valamerre vele és a férjemmel. Belföldi céges nyaralást néztünk, vannak olyan szálláshelyek, amik kis lakások kiadva, és 3 éven alulit is lehet vinni.
Sopront, Debrecent és Szegedet néztem, ahol lehetne sétálni a gyerkőccel a városban, kicsit felfedezni a környéket. Nem az eddigi teljesítménytúrázós nyaralás lesz, csak jó lenne kicsit más környéken lenni, enni egy fagyit egy másik városban.
A férjem nem akarja, neki így is mozgalmas lesz a nyara: egy hetes francia kerékpártúra, Balaton és Velencei tó a haverokkal, de lehet hogy még a horvát tengerpartra is leugranak a munkatársaival.
"A férjem nem akarja, neki így is mozgalmas lesz a nyara: egy hetes francia kerékpártúra, Balaton és Velencei tó a haverokkal, de lehet hogy még a horvát tengerpartra is leugranak a munkatársaival."
Jól megnézted, kivel vállalsz gyereket?
De, lehet. Mi 6 hónapossal már külföldön voltunk.
Itt alapvetően más a probléma, ahogy a többi válaszadó is rámutatott...
Megjegyzem, ha nyár végén születik a babátok, akkor még simán lehetne valamilyen közös programotok KETTESBEN is.
Én elég rugalmas vagyok, nem szoktam hisztizni azért, ha a párom elmegy barátokkal ide oda, akár hosszabb időre is.
Ezért viszont akkora patáliát csapnék, hogy azt nem teszi zsebre.
Ő vígan elmehet szórakozni, pihenni barátokkal, elég sokszor...veletek pedig egy pár napot sem képes eltölteni. A másik az, hogy egy 2-5 hónapos baba mellől aki ennyire elvágyakozik... 4 programot soroltál fel... Ez legalább 2 hét + 2 hosszú hétvége.
Semmi gond ha elmegy a barátokkal, na de nem így.
"Elvárnám hogy ne másokkal menjen nyaralni, CSAK velünk."
Azért én ezt is túlzásnak tartom, pláne, hogy elvárás. Szerintem nyugodtan lehet saját programja IS, csak legyen arányban a családdal töltött idő és a privát szféra. Szerencsés esetben a családdal töltött időnek kellene az első helyen szerepelni, és ha még belefér, akkor minden más... Az én párom pl. szeret túrázni, neki ez sport. Együtt is szoktunk, de nyilván terhesen/csecsemővel ez nem megoldható, így megy nélkülem. Nekem ezzel nincs gondom, ha nem érzem azt, hogy a családi életünk rovására megy, és rám is jut ideje, energiája.
7-es, nem a te férjedtől "várja el", hanem a sajátjától.
Én is "elvárom" a sajátomtól. Pontosabban olyat választottam, akinek én (és a gyerek születésétől a gyerek és én) vagyok (vagyunk) a szórakozás, nem vágyik külön nyaralásra.
Egy-egy baráti bowlingra, sörözésre...stb., igen, "meg is kapja", de nem menne el nélkülünk több napra.
Kérdező,
el lehet menni ekkora babával.
Egy pár hónapos gyereknek teljesen mindegy, hogy HOL van, az a fontos neki, hogy KIVEL van. És az édesanyjára van szüksége elsősorban. Én első pillanattól szoktattam a gyerekem ahhoz, hogy a nagyszülőkkel legyen, így egy éves korára már EGY éjszakát el tudott velük tölteni. Egy éjszakát! És nem heteket! Jelenleg már 9 éves a nagylányom, és most tartunk ott, hogy egy-két hetet van a nagyszülőkkel.
Viszont kicsi kora óta megyünk közösen nyaralni, és még soha nem kellett hazajönni miatta, bárhol elvolt, ha velünk lehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!