Születendő kislányomnak keresek 2. nevet. Elsőnek a Nia nevet választottuk. Szerintetek mi passzolna mellé 2. névnek?
Tényleg valami szokványosabb nevet adjatok neki.
A húgom anno Georgina nevet kapta és másodikként az Évát, ha nem tetszene neki.
Nia után A betűvel kezdődő nevet ne válasszatok, mert később félreérthető lesz a név, egybe fog majd csak csengeni (ilyen gondolok pl. Nia Anna, mert könnyen Nianna lesz belőle :) )
Nekem nagyon tetszenek ezen a női nevek a teljesség igénye nélkül:
Boglárka, Enikő, Réka, Hanna, Rebeka, Ida, Izabella, Izolda, Bíborka, Zsófia, Regina, Darinka - bár ez nem hagyományos név) Krisztina, Tímea, Borbála
nem tudom, mi olyan nagy gond ezzel a névvel (nekem csak az a bajom vele, hogy rövid és úgy hangzik, mint a mánia), manapság már mindenki ilyesmi neveket ad a gyerekének. az ún. szokványos magyar nevek közül meg szinte egyik sem magyar eredetű
hangzásban hosszabb nevek illenek hozzá, de amellett meg a Nia elveszik, úgyhogy én se adnék mellé 2. nevet, inkább ezt adnám 2.-nak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!