Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idős kortól tudnak a...

Mennyi idős kortól tudnak a gyerekek egyedül csúzdázni?

Figyelt kérdés
2016. márc. 3. 20:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Szetintem azon a kicsi 3 lépcsős szobacsúszdàn màr 3 éves kortol csusznak önàlloan de majd kijavitanak, ha tévednék csak jatszobölcsiben làttam
2016. márc. 3. 20:10
 2/12 anonim ***** válasza:
20 hónapos gyerkőcöm van és a beltéri kicsi (kb. 3 lépcsőfokos) csúszdára felmászik és lecsúszik egyedül.
2016. márc. 3. 20:12
 3/12 anonim ***** válasza:
A kis szobai csúszdán, akár már 2 évesen biztos, de lehet, hogy elöbb is. A 3 évesem már a hosszú, meredek játszótéri csúszdákon 2,5 évesen már vígan csúszkált egyedül.
2016. márc. 3. 20:13
 4/12 anonim ***** válasza:
Hú, ezt jól félrefogalmaztam! :) *2 évesen már biztos!
2016. márc. 3. 20:15
 5/12 anonim ***** válasza:

Vàltozó. Mozgàsfejlődéstől függ. Kisfiam pl 1 évesen egyedül csúszdàzott a normàl méretűn, 2,5-3 évesen meg a nagyoknak valón. De pl alig beszélt 3 éves koràig.

Àtlagban én a 2-3 éves kort mondanàm.

2016. márc. 3. 20:15
 6/12 A kérdező kommentje:

Pont ezért kérdeztem. Nem.tudtam behatárolni hogy a kisfiam mozgásfejlődésben időben, vagy előbb jár-e. Most 19hónapos és teljesen egyedül csúzdázik a nagyobb csúzdákról. Egyedül lépcsőzik le fel, de nemm beszél ;(

És ugye.aut hallottam aki mozgásban jobb beszédben lassabb...

2016. márc. 3. 20:24
 7/12 anonim ***** válasza:

Csúszdafüggő.

Ilyen csúszdára kb. egy évesen tudott felmászni és lecsúszni:

[link]

Ilyen csúszdára kb. másfélévesen tudott felmászni és lecsúszni:-

[link]

2016. márc. 3. 20:25
 8/12 anonim ***** válasza:
Az én fiam másfél évesen simán csúszkált egyedül a normál játszótéri csúszdán. Egyedül felmászott és lecsúszott róla. Természetesen mindig ott voltunk mellette, hogy elkapjuk ha leesne, de sose akart leesni. (Az a fajta csúszda, aminek a teteje egy felnőttnek kb. fejmagasságban van.)
2016. márc. 3. 20:32
 9/12 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező,(én ìrtam a mozgàsfejlődést)ha betöltötte a 2 évet vidd el logopédushoz. Nekünk màr azt mondtàk oviban,hogy ez megkésett beszédfejlődésnek szàmìt 3 évesen. De csak beszélni nem akart szerencsére,semmi màs gond nem volt,pedig gyakorlatokat is csinàltunk otthon(van logopédus a csalàdban ő javasolt feladatokat,de mindig megnyugtatott,hogy minden rendben, csak vmiért nem akar beszélni,ezért majd "megindìtjàk" az oviban,feladatok:nyelvnyújtogatàs,fújó gyakorlatok). Minél koràbban kiderül,hogy van-e pl technikai oka a beszéd késésének annàl jobb(nyelv letapadàs). Ha nincs akkor pedig megnyugodhatsz. Àrtani semmiképp nem àrt.
2016. márc. 3. 20:53
 10/12 A kérdező kommentje:

Koraszülött így járznk kari fejlesztőbe kontrolokra, ott a doktornőnk azt mondta várjuk meg a 2éves kort.

Sajnos ott írják ki a fejlesztés. Még dévényre.tudtam magán úton vinni, logopédust és tsmt tornászt nem találok..pedig szerettem volna márelkezdeni valami lépést...

2016. márc. 3. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!