Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9 hónapos babánál ha már...

9 hónapos babánál ha már eleget eszik két étkezésre is akkor el lehet hagyni legalább egy, idővel e kettő étkezés után a szoptatást?

Figyelt kérdés
2016. márc. 3. 12:40
 1/6 anonim ***** válasza:

Igen, 1 étkezést mindentovábbi nélkül ki lehet már váltani, de akár kettőt is, attól függően, hogy melyekről van szó.

tehát pl a két kisétkezést simán... vagy az ebédet és mondjuk a 10órait.

2016. márc. 3. 12:43
 2/6 anonim ***** válasza:

persze...egy egy étkezést kb. 2-3 hét alatt lehet kiváltani, és a kiváltani, az azt jelenti hogy utána nem is szoptatod.

mondjuk van barátnőm aki pl azt csinálja, hogy kiváltotta ugyan kb. az összes étkezést de minden evések után még mellre rakja a gyermekét (14 hónapos) vizet inni jóformán nem is ad neki, igény szerinti szoptatás címén. Ez mondjuk elég zavaró, mert óránként háromszor kéri a gyerek a cicit, ha próbálsz velük menni valahova vagy épp náluk vagy elég fura az egész...de ő így csinálja.

én 6. hósan váltottam ki az első étkezést, 3 hét alatt, a 3. héttől már nem is kínáltam utána...6,5 hósan a másodikat, 7 hósan a harmadikat...9 hósan már csak reggel este volt szopi

2016. márc. 3. 13:36
 3/6 A kérdező kommentje:
de úgy hogy egyszerűen nem szoptatod meg utána, hiába várja?
2016. márc. 3. 13:49
 4/6 anonim ***** válasza:
49%

egy idő után eléri a gyerek azt a mennyiséget rendes kajával, hogy nem kér cicit :) hidd el.

Én bőgtem, amikor először előfordult, hogy elaludt a sütőtök után... mert milyen már, hogy nem kellek neki :'( :D

ennek ellenére nagyon sokáig megkínáltam utána, vagyis adtam rá lehetőséget, hogy ha nem volt elég a főtt kaja, gyümölcs, akármi, akkor jöhet cicizni.

2016. márc. 3. 13:56
 5/6 anonim ***** válasza:
ha jól lakott akkor nem kéri utána a cicit..ha kéri, akkor azt nem éhség miatt kéri hanem mert anya hiánya van..én azt öleléssel, dajkálással, játékkal "űztem" el nála, cicire is teheted, de akkor később annál nehezebb lesz elhagyni a komfort cicizést.
2016. márc. 3. 14:02
 6/6 anonim ***** válasza:
46%
9 hónaposan? akkor már általában 3 étkezés is ki van válva. 2-3 hét után lehet kiváltani, ha eleget eszik, nem értem, miért kéne még megszoptatni? meg kell itatni vízzel. ez a kiváltás. akár ind a kettőnél is elhagyhatod
2016. márc. 3. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!