Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól kell abbahagyni a...

Mikortól kell abbahagyni a d-vitamin adagolást?

Figyelt kérdés
Egész nap hívom a gyerekdokit,de nem érem el. Fogalmam sincs,most,hogy gyakrabban süt a nap kell-e még adnom a 2 éves kislányomnak a d-vitamint. Sajna már nem emlékszem,hogy tavaly mikor hagytuk abba. Olyan a fejem mint a szita:( Tudnátok segíteni?
2010. ápr. 1. 15:08
 1/7 anonim ***** válasza:
Az én védőnőm,tegnap azt mondta,hogy mivel erős napvédő krémmel kenik a babák bőrét,így egész nyáron adhatom neki... Tavaly még nem ezt mondta... Ki érti ezt!?:)
2010. ápr. 1. 15:11
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Mindenhol mást olvasok erről, hol 1 évig kell, hol 2 évig kell, hol 3 évig kell, hol kell szünetet tartani, hol nem.

Én se értem ezt. Szóval nem tudok segíteni.

De abból nem lesz baj, ha nem ma beszélsz a dokitokkal, hanem pár nap múlva. Addig add a vitamint, az nem baj.

2010. ápr. 1. 15:15
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta a védőnőnk, hogy májusban már ne adjam, most adjam oda ami még az üvegben van / de ez elég sok még, félig van/ úgyhogy inkább még most aztán jövő hónapba már ne.
2010. ápr. 1. 15:16
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Babám októberben született, ezen a nyáron adnom kell neki, jövő májustól- szeptemberig nem, utána újra igen, májusig. Öreg a gyerekdokink, nagyon képben van és tapasztalt. Én biztos így csinálom. Tehát a Ti esetetekben májustól nem kell. Az én dokim szerint. :)
2010. ápr. 1. 15:20
 5/7 anonim ***** válasza:

Az én fiam áprilisi (vasárnap 1 éves :-D).

Tavaly nyáron is kellett adnom neki, de csak heti 5 nap, hétvégén nem. Az idei koreográfiát még nem tudom, csak a jövő héten megyünk a dokinénihez tanácsadásra.

(O)

2010. ápr. 1. 15:28
 6/7 anonim ***** válasza:
87%

Szia, én védőnő vagyok. A hivatalos és szakmailag elfogadott álláspont a következő:

1 éves korig napi 1 csepp (évszaktól függetlenül)

1-3 éves korban csak a téli hónapokban, illetve borongós november-márciusban napi 1 csepp.

Utánna el lehet hagyni teljesen.

Ha csak napi 1 cseppet adsz, nem adagolhatod túl azzal, ha még áprilisban, májusban is adod a babának. De felesleges, mert ha csak rövidujjasan is 10 percet éri a nap a kis bőrét naponta, akkor is termelődik megfelelő mennyiségű D vitamin a szervezet számára.

2010. ápr. 1. 15:31
 7/7 A kérdező kommentje:
Húúú..nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat! Azt hiszem,akkor még adom neki,és tovább hívogatom a dokit:D Viszont arra emlékszem,hogy tavaly abba kellett hagyni pár hónapra,de már nem tudom melyik hónaptól:) Hát tényleg minden doki más..ennyi válasz,és mind különböző:))
2010. ápr. 1. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!