Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Suttogós Anyukák! Hasfájós...

Suttogós Anyukák! Hasfájós babánál hogyan lehet napirendet bevezetni? 7 hetesek vagyunk.

Figyelt kérdés

Mivel fáj a poci ezért nem tud mindig rendesen enni, ez azt jelenti, hogy viszonylag hamar fölébred és szopizni akar. Nem tudom tartani a 2-3 órás időközöket.

Viszont így meg félek, hogy elkényelmesedik és akkor sem szopizik rendesen, mikor tudna, mert tudja, hogy úgyis bármikor kap tejet.

Nálatok hogy néz ki egy napirend egy ilyen korú babánál?

2010. ápr. 1. 14:52
 1/7 anonim ***** válasza:
1 hasfájásra nem adsz neki semmit?ha adnál neki vmit pl espumisan v infacol sokkal jobb lenne neki is meg neked is.mi pl az infacolt kezdtük el használni 5 hetes a Picim 3 hétig használtuk mire rá kellett jönnöm h semmit nem használ hétfő óta adjuk neki az espumisant és mintha kicserélték volna nincs ordítás sokkal jobb az étvágy is.nekünk a napirendünk sajnos változó attól függ éjszaka mikor ébred mert volt h átaludta az éjszakát reggel 6-kor evett és onnan 3 óránként jó esetben de ilyenkor nappal többet eszik mivel éjszaka kimaradt neki.ha felébred olyan 4 óra körül van h elöbb van h késöbb akkor onnantól 3 óránként eszik.kap sajnos tápit is ezzel is kisérletezkedtem h milyen arányban jó neki h laktató legyen de már az is beállt igy nagyon nyugis napjaink vannak.nekem eleinte az csinálta h evett úgy láttam h jól lakott erre rá kb fél egy órára ordított h ő még éhes kérdeztem a doki nénitől h ilyenkor tényleg éhes vagy szomjas lenne de értelmes választ nem kaptam néha adtam neki vizet de mára már ez is a múltté.ja én csinálom a suttogos léncetetést eddig egész jó sikerrel mert h irtam van h leteszem 8 körül aludni és hajnalba kell csak fel vagy reggel...sok sikert..
2010. ápr. 1. 15:03
 2/7 anonim ***** válasza:

A2 órát mindenképp tartsd. De jobb lenne a 3. Ha fája pocija a 2 óra kell Neki úgyis, hogy emésszen. A fürdés, az alvási szertartás, a reggeli elsző szavak, legyenek ugyan azok. De ha hasfájós, és enni akar, amikor tud, akkor adj neki. Ha nem fáj, csak megszokásból csinálja, akkor várd ki 3 ÓRÁT, DE NE ÉHEZTESD. Még elég pici, 3 hét még kell kb, hogy valamilyen szinten beálljatok dolgokra.

Sok sikert:)

2010. ápr. 1. 15:03
 3/7 anonim ***** válasza:
te jó ég:)kisérletezkedtem...kisérleteztem bocsi:)
2010. ápr. 1. 15:04
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi mindkettőtöknek! Első válasozló: Sap simplexet kap a Babám két hete de mintha veszített volna a hatásából. Az elején nagyon jó volt de most pár napja mintha hozzászokott volna, vagy nem tudom. A láncetetés nálunk nem működik, mert mindegy hogy 11-kor vagy 8-kor eszik utoljára, akkor is fél1-kor kel fel a következő szopira..

Második válaszoló: Szívesen kivárnám a 3 órát, de mit csináljak vele ha üvölt? A kezemben sem nyugszik meg :(

Köszönöm ha van bármi ötletetek!

2010. ápr. 1. 15:13
 5/7 anonim ***** válasza:

Nálunk még csak két hetes a pici, ritkán fáj a pocija (leginkább mikor túleszi magát), ezért előfordult, hogy azzal rontottam el, hogy elvettem tőle a cicit mielőtt még jóllakott volna, mert eltelt a szokásos szopizási idő. Persze egy óra múlva üvöltött, hogy éhes. Szóval én most akkor adok, amikor kér és addig lehet cicin, amíg akar, vagyis, amíg szopizik. Aludni nem hagyom ott. Ha jól lakott, akkor úgyis egyértelműen jelzi.

Nem tudom, ezzel mennyit sikerült segítenem... na, de kíváncsi lettem nagyon!

Mi az, hogy suttogós anyukák? És mi az a láncetetés? Bocs, rákereshetnék, de úgy látom, hogy gyakoroljátok ezeket a dolgokat, nekem meg fogalmam sincs...

2010. ápr. 1. 15:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Gripe Water is érdemes kipróbálni hasfájásra.
2010. ápr. 1. 16:40
 7/7 anonim ***** válasza:

A hasfájásra nálunk az espumisan jött be. Szerintem kipróbálhatnád. Én olvastam a Suttogó könyvét, de sok mindenre rájöttem. Én a 3 órás napirendet tartottam, és éjjel nem keltettem, így általában csúszott valamennyit az egész, mert nem egy időben kelt fel. Én nem csináltam a láncetetést csak az álometetést, lehet azt is kár volt, mert ezek a kis terentmények nagyon okosak és nagyon tudják, hogy mi kell nekik. Így a napirendből csak azt tartottam meg, hogy evés, játék, alvás. Aztán kb 3 hete sokminden megváltozott, pont 7 hetesen. 4 óránként kezdett enni, és rájöttem egy délután alkalmával, mert nem keltettem fel enni, hogy 6 órát is kibír evés nélkül...ezt alakítottam estére, így már ott tartunk, hogy este 10-től reggel 5-ig alszik. Nincs láncetetés, álometetés, nappal kb 4-5 óránként eszik, és most már kb egy időben. Ezt csak azért írtam le, mert előbb utóbb maguk is kialakítanak egy rendet, azt lehet egy kicsit alakítani, de úgyis ők diktálnak.

Nem tudom, hogy hasfájásra miért jó a szopizás, én éppen azt olvastam, hogy sokszor azzal is csak a hasfájás állandósul. Én, amíg szoptattam, mindig mértem, hogy mennyit eszik, és bizony felkeltettem, ha nem ette meg az adagját éppen azért, hogy 3 órát kibírja. Na nem az én kényelmességem miatt, mert más dolgom sem volt az első hetekben, csak a lányomat ellátni, de azt gondoltam, hogy ez is napirend része, hogy kb. azonos időközben eszik a picúr. Szóval szerintem használj valamilyen másik szert etetéskor, aztán egyen rendesen, és remélhetőleg ismét beáll a 3 órás evésre.

2010. ápr. 1. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!