Mikor kezdtetek bevezetni babatoknal a napirendet?
nekem nagyon kevés volt a tejem. Próbáltam a babámat igény szerint szoptatni, de leesett a vércukorszintje, sokat aludt. A fürcsi este 7-7.30-kor volt. A párom erőltette a 3 óránkénti etetést, így már a harmadik héttől megvolt a rendszer, bár az elején nagyon nehéz volt. A fürcsi is kitolódott, de most 7 hetes a picim és megvan a szigorú napirendünk, és ha kell, álmából költöm, hogy betartsa. Így az egész családnak jó és a picúr is megszokta.
De ha 3 óránként eszik, akkor az esti fürdéskor miért nem költöd 2 órával az előző etetés után? Akkor talán nem annyira éhes még, és meg tudod füröszteni. Velünk talán 1* fordult elő, hogy egy fürdetést végigordított, de nagyon szereti, ha fürcsi előtt olajozom, utána testápolózom és simogatom, szóval nagyon csendben van még akkor is, ha éhes. Én úgy csináltam, hogy ha 6 órakor evett, akkor legkésőbb 8-kor fürdettem, így 9 órára készen volt mindennel és Apa még szórakoztatta addig, míg eszébe nem jutott, hogy éhes. Most nagyon későn fürdik: ha este 7-kor eszik, legkésőbb fél 10-10 órakor fürdetem, fél 11 körül eszik, utána aluka.
Sose jutott esembe, hogy délelőtt fürösszem, mert az én kisfiam nagyon elpilled a fürdéstől, szinte belealszik utána az evésbe, annyira elfárad. És ezt szemérmetlenül ki is használom, azért fürösztöm úgy, hogy utána már ne kelljen még egyszer költeni enni.
szerintem sűrű a 3 óra. neked is és neki is.
mi az első perctől kezdve 4 órás menetrendre építünk.
8. hetesen a napirend kb. így néz ki:
7-8 köröl ébred és éhes. utána alszik, ha szép az idő, akkor sétál és úgy alszik.
12 körül evés. utána alvás, esetleg séta.
16 körül evés. utána alvás
19 után (híradó és időjárás jelentés vége) fürdés, utána kaja. utána dajkálás és alvás.
2-3-4 körül ébred és eszik. utána reggelig alszik.
nálunk talán annyi könnyebbség van (bár ez nézőpont kérdése), hogy nem tud szopozni, ezért fejünk. így a teljes esti program, mint fürdés, etetés, dajkálás apa feladata. anya 9kor már jellemzően alszik, apa kelti 11kor, hogy fejni kell.
Nagyon szepen koszonom lanyok a sok hasznos tanacsot.
Kedves 17:05-os azert is tettem fel a kerdest mert nem tudtam, hogy jo otlet, hogy felebresszem a kisfiamat vagy nem azert, hogy este furdessem. En is jobban szeretnem este 7 korul mert delelott sajnos egyedul furdetem apa csak du. 16 ora utan er haza. Nallunk az etetes is kesz katasztrofa sajnos. Szoptatok de potolnom is kell tapszerrel mert nincs eleg tejem. Az egyik mellembe sajnos egyaltaln nincs. :( Igy 20 percet van egyik cicin, 20 percet a masik cicin ilyenkor elfarad elalszik ezert ekkor jon a pelenka csere, hogy felebredjen es meg tudja enni a tapszeret ha meg kell neki mert ha nem eszik eleget egy ora mulva sir, hogy ehes. Tehat ugy kell kinok kozott sokszor a kajat beletuszkolni. Igy nallunk egy etetes sajnos neha tobb mint egy ora. Lehet masnal is, nem tudom... Ezutan ra ket orara ebred. Meg fogom probalni felebreszteni holnap mert ma mar furdott, ha nem mukodik es nyugos lesz akkor meg varok azt hiszem a napirenddel, de egy probat meger.
Kedves 17:34-es, huu de jo nektek. :) Sajnos az en babam van ugy, hogy mar 3 orat is alig bir ki. Ha nem kap enni nagyon sir igy fogalmam sincs, hogyan tudnam kihuzni a 4 orat de oszinten annak is orulnek ha ejszaka legalabb 3 orat aludna egyhuzamban mert az ejszakaink nagyon rosszak. Egyszeruen nem tud annyi mennyiseget megenni amivel kibirja a 3 oranal tovabb. Talan majd ha nagyobb lesz remelem valtozni fog.
Koszonom megegyszer mindenkinek!
Nálunk a baba alakította ki a napirendjét. :) 8 hetesen átállt a 4 órás evésre, azóta sem tudjuk variálni, pedig lassan szeretném a bölcsődei időpontokhoz igazítani. Hevesen ellenáll, pedig már kiváltottuk a napi étkezéseket :D
06:00 Tápszer
06:10-07:10 Szundi
07:10-10:00 Tisztálkodás, ágyvetés, torna, öltözés, dögönyzés stb , iszi(tea)
10:00 Tízórai (gyümölcs), iszi(víz)
11:00-12:30 1. alvás
12:30-14:00 séta, rossz idő esetén odabenn játszunk stb, iszi(frissen facsart gyümölcslé, nem bolti)
14:00 Ebéd (főzelék, utána puding vagy joghurt), iszi(víz)
14:30-16:00 játék (Anya taníts engem), anya főz-mos-takarít baba "segít és nagy hangon irányít", iszi(tea, vagy gyümilé)
16:00-17:00 2. alvás
17:00-18:00 apa nyakán lógás :D
18:00 Vacsi-uzsi (tejbedara, tejpép), iszi(víz)
18:30-19:30 apa-anya nyakán lógás :D
19:30-20:00 fürcsi
20:30 alvás
23:00 tápszer (álometetés)
Ez úgy kb, nem percre pontos, mert ha pl előbb látom, hogy kifárad akkor előbb eszik, de volt, hogy elutasította. Alszik, aztán eszik, és ugyanúgy megy a napirend tovább, a világ minden kincséért sem kelteném.
Immár 9 hós miniszörnyeteg anyukája :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!