Mit tegyek? A babám nem nagyon akarja megenni a főzelékeket!?
Amit én főzök azt se, meg amit a boltban veszek sem nagyon. Utolsó variáció, a sütőtökös bébikaják. De nem akarom a boltira szoktatni, hogy csináljam meg, hogy jó legyen, mert már nincs sütőtök.
Nagymamám bölcsiben dolgozott és azt mondta, hogy azoknak a gyerkőcöknek akik nem akarták megenni a főzit, tettek egy kis mézet vagy cukrot bele és úgy megették. Szerintetek? Mit tegyek??
Szerintem ne erőltesd. Mennyi idős?
Én akármit tettem bele nem ette meg. Egyszer találkoztunk egy anyukával meg az 5 hónapos babájával és elmesélték, hogy a gyerek hogy imádja a főziket. Én mondtam, hogy az enyém nem soha meg nem eszi csak 1 vagy 2 kanállal. Mit ad Isten aznap hazajöttünk és megette az összes főzeléket és onnantól kezdve minden nap. Most 1 éves.
Csak próbálkozz, ha 1 kanál akkor 1 kanál majd egy nap megeszi.
Mézet ne tegyél bele, azt 1 éves kor alatt tilos, mivel botulizmust okozhat. Kezdj el fűszerezni óvatosan!
7 hós kortól mehet:
petrezselyem, kapor, metélőhagyma, zellerlevél
8 hós kortól:
bazsalikom, kakukkfű, borsikafű, borsmenta, szurokfű, citromfű, lestyán
Pici cukrot is tehetsz bele vagy nagyon minimális sót, ha az segít.
6 hós 1 hetes a kislányom, muszáj lenne főzizn, mert különben a doki szerint tápszerezni kell. Persze van még tejem. Én is úgy tudom hogy mézet nem lehet még,de ki tudja, régen mégis adták.
nem tudom mit csináljak!! Amikor mi eszünk csak úgy nézi, nyammog neki, de azt még nem lehet.
Szia!
Ugyanez van nálunk is.Aztán kipróbáltam a barackot krumplival és alig hittem,hogy megevett 150gr-ot belőle.Utána kapott céklát-meggyel és krumplival az is nyerő volt.Az a lényeg, hogy valami gyümölcs is legyen benne.Próbáld meg.
7,5hós baba anyuja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!