Mit tegyek, ha 7,5 hós babánk nem akarja megenni a főzelékeket?
Hiába készítek neki a korának megfelelő főzeléket vagy adok neki bébiételt, csak 5-6 kanállal eszik. Gyümölcsöt csak magában vagy babakeksszel, max kukoricapehellyel, de pl. már rizzsel vagy tejpéppel nem eszi meg.
Tegnapelőtt spenótos krumplis csirkemellet, tegnap krumplifőzelékes csirkemellet csináltam neki, hétfőn sárgarépa-főzelékes husit akartam neki adni, de nem tetszik. Már próbáltam, hogy rakok bele almát...de akkor sem örül neki:(( csak eszegeti:((Ha a mi levesünkből vettem ki neki krumplit, répát, gyökeret, zellert, arra egyenesen fintorgott. A joghurtos gyümölcsből meg 200 millit megevett.
Hogy szoktassam rá a nem gyümölcsös kajcsikra?
Első válaszoló: köszi a tippet, kipróbálom:))A sütőtököt eddig megette:)) Ma adok neki husival, hátha:)
Második válaszoló: Nálunk nincs Müller (Szeged) csak Rossmann, Dm, de megnézem azokban, egy próbát megér. Már így is olyan sok pénzt elköltöttünk tejpépekre, Sinlacra... és nem is eszi meg:(( Ez is megér egy próbát:))
Harmadik válaszolónak: Sajnos nem eszünk asztalnál, mert panelban lakunk és elég kicsi a konyha, de már én is gondoltam rá, hogy több dolgot adok neki abból, amit mi eszünk, hátha az ízletesebb kajcsi jobban bejön neki.
Köszi az ötleteket:))) Aranyosak vagytok:)))
Szia!
Az én lányom sem ette meg őket, szinte egyáltalán. Mióta nagyobb lett és mehet alá hagyma és bele zöldfűszer, azóta nagyon sok félét megeszik. Lehet, hogy a te babádnak is majd ekkortájt jön meg a kedve....
Nálunk még a 9hónapos baba sem eszi meg a főzeléket, még a krumplit sem, csak a gyümölcsöt és a husit.
A dokim szerint majd "megérik" rá a gyomra. Türelmesen minden nap kóstoltassam, egyszer majd el fogja fogadni. A gyümölcsös husiba először bele kell keverni az 1/4 1/5 zöldséget, főzeléket, majd lassan növelni az arányt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!