Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek, ha 7,5 hós babánk...

Mit tegyek, ha 7,5 hós babánk nem akarja megenni a főzelékeket?

Figyelt kérdés

Hiába készítek neki a korának megfelelő főzeléket vagy adok neki bébiételt, csak 5-6 kanállal eszik. Gyümölcsöt csak magában vagy babakeksszel, max kukoricapehellyel, de pl. már rizzsel vagy tejpéppel nem eszi meg.

Tegnapelőtt spenótos krumplis csirkemellet, tegnap krumplifőzelékes csirkemellet csináltam neki, hétfőn sárgarépa-főzelékes husit akartam neki adni, de nem tetszik. Már próbáltam, hogy rakok bele almát...de akkor sem örül neki:(( csak eszegeti:((Ha a mi levesünkből vettem ki neki krumplit, répát, gyökeret, zellert, arra egyenesen fintorgott. A joghurtos gyümölcsből meg 200 millit megevett.

Hogy szoktassam rá a nem gyümölcsös kajcsikra?

2010. szept. 9. 09:09
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Háát, türelemmel. Husi nélkül sem ízlik neki? Vagy nem lehet h túl sűrű a főzelék, és amiatt fintorog (nálunk ez néha előfordul, pedig jóevő babám van) Próbálj sütőtököt adni neki gyümölccsel ,hátha az ízlik majd.
2010. szept. 9. 09:17
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy mar talakoztal itt a valaszommal mert irtam hasonlot, nekem a kisfiam csak egyfele keppen eszi meg. Talatam babarizset (heinz a markaja) ami mediterian zoldseg izesitesu meg sajtos brokkoli izesitesu. Mind a ketto adhato kb. 5 honapos kortol. Eredetileg ugy van a dobozon, hogy vizzel kell keverni majd a baba megeszi. Hat en nem igy csinalom. Pl fozok neki cukkinit leturmixolom jo higra, ha kell adok hozza meg fozolevet es teszek bele egy kanal mediterian izesitesu babarizset vagy eppen brokkolis sajtosat. Ettol nagyon finom lesz az ize es megeszi. A repat, edesburgonyat es spenotot megeszi magara ezt nem kell kevernem de a tobbi zolseget/fozeleket eszebe sincs megenni. Igy ezekkel izesitem. Nem tartalmaznak tartositoszert csak fott rizs megszaritva es ledaralva szaritott zoldsegekkel. Probald meg a mullerbe. Nagyon sokaig eleg, en is csak egy evokanallal izesitem neki. Nallunk ez jott be. Eddig ezt a 2 izt probaltuk.
2010. szept. 9. 09:19
 3/10 anonim ***** válasza:
77%
Adj neki abból,amit magatoknak főzöl. Tedd elé és egyen veletek az asztalnál.Az enyém nem ette meg a bébiételt, de az apu tányérjából kimarkolta a csülökkel a krumplit,mielőtt bármit is tehettünk volna ellene. Azóta azt eszi ami mi,kivéve a babot és a zsírosabb ételeket.
2010. szept. 9. 09:19
 4/10 A kérdező kommentje:

Első válaszoló: köszi a tippet, kipróbálom:))A sütőtököt eddig megette:)) Ma adok neki husival, hátha:)

Második válaszoló: Nálunk nincs Müller (Szeged) csak Rossmann, Dm, de megnézem azokban, egy próbát megér. Már így is olyan sok pénzt elköltöttünk tejpépekre, Sinlacra... és nem is eszi meg:(( Ez is megér egy próbát:))

Harmadik válaszolónak: Sajnos nem eszünk asztalnál, mert panelban lakunk és elég kicsi a konyha, de már én is gondoltam rá, hogy több dolgot adok neki abból, amit mi eszünk, hátha az ízletesebb kajcsi jobban bejön neki.

Köszi az ötleteket:))) Aranyosak vagytok:)))

2010. szept. 9. 09:27
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én lányom sem ette meg őket, szinte egyáltalán. Mióta nagyobb lett és mehet alá hagyma és bele zöldfűszer, azóta nagyon sok félét megeszik. Lehet, hogy a te babádnak is majd ekkortájt jön meg a kedve....

2010. szept. 9. 10:10
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! A babarizs jó ötlet! A Rossmannban szerintem esélytelen, de a DM-ben lehet hogy van,mintha már láttam volna (szintén Szeged). Bioboltokba is érdemes benézni.Ja és szerintem minimálisan ízesítheted a főzeléket, persze nyilván nem kell túlfűszerezni.
2010. szept. 9. 10:19
 7/10 anonim ***** válasza:
Szia!Nálunk is ugyanez a gond.Nekem a doktornőnk azt mondta azzal a lével hígitsam neki a kaját amit magunknak fözök.leves levével stb.én ma megpróbálkozok egy kis pörköltszaftot rakni a krumplis tökfözelékébe.kiváncsi leszek h reagál rá...
2010. szept. 9. 11:05
 8/10 anonim ***** válasza:
52%
Pörköltszaftot én nem adnék ilyen kicsi babának,elég szomorú , h egy gyerekorvos ilyet tanácsol.
2010. szept. 9. 11:19
 9/10 anonim ***** válasza:

Nálunk még a 9hónapos baba sem eszi meg a főzeléket, még a krumplit sem, csak a gyümölcsöt és a husit.

A dokim szerint majd "megérik" rá a gyomra. Türelmesen minden nap kóstoltassam, egyszer majd el fogja fogadni. A gyümölcsös husiba először bele kell keverni az 1/4 1/5 zöldséget, főzeléket, majd lassan növelni az arányt.

2010. szept. 9. 12:48
 10/10 anonim ***** válasza:
Kislánym 13-én lesz 10 hónapos, ugyanezzel a problémával küzdünk, azzal kiegészítve, hogy ő a gyümölcsből is csak kb. 1,5 hónapja hajlandó normális mennyiséget megenni. Eddig két étkezést váltottunk ki, a harmadikat is lehet, hogy elfogadná, de amíg nem lesz egy éves, nem akarom erőltetni, anyatej helyett a gyümi nem hiszem, hogy pótolna minden tápanyagot. Én is belekeverem a húst a gyümölcsbe, azonkívül keverem még kölessel, gabonapéppel, sinlac-kal, és pár hete kezdtem a zöldségeket is belekeverni. Most rendszeresen eszünk alma-szilva-céklát, barack-krumpli-répát és ilyeneket. De ha már elérem a zöldséggel a kb. 1/3-os arányt, a felét sem eszi meg annak, mintha tiszta gyümit kapna. A dokink ki van rá akadva, de nem tudok mit tenni vele. Többször volt, mikor főzelékkel kínáltam, elment a kedve az egész evés mizériától, és kénytelenek voltunk napokig szünetet tartani, hogy ne forduljon el teljesen a kanáltól..
2010. szept. 9. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!