Az miért van hogy a lassan 8 hónapos baba már délután fél5-től mutatja a fáradtság jeleit, tök nyűgös, de az istennek se lehet letenni? Alant.
Így alig húzzuk ki estig. Nappal előtte 2x alszik, kb 2-3 óránként. Este hogy kéne kibírnia 6 órát? Ez elvárható volna, létezik hogy ez a "terve"? Hogy ost hagyja el a 3. alvást és még nem állt rá teljesen a szervezete?
2 körül kel előtte, 8 körül kéne lefeküdnie mert kb 10 órát alszik éjjel. Ki mit gondol?
A mozgásfejlődésre nem fognám, fogzásra sem, mert be is kenem ilyenkor nameg nappal előtte simán elalszik.
Lehet hogy a napközben 2-3 órát bíró gyereknek este ki kéne bírnia 6 órát?? Az rengeteg nem? Tudom hogy elvileg este hosszabban tudnak ébren lenni a babák, de nem ennyivel, nem?
Hát nálunk nem ez a rendszer, ez az utóbbi pár napban van csak, és én nem hagyom 8 előtt sokkal lefeküdni, nem szeretném ha sokkal reggel 6 előtt kelne.
Szerintem neked sem kéne hagynod. Hát ez neki sem hiszem hogy olyan jó, az egész életét éjjel éli sötétben, társaság meg midnen nélkül. Te hogy bírod?
A fiam 5 hós kora óta olyan, hogy reggel kel 7-8 körül, délelőtt nagyon ritkán hajlandó aludni, az nagyon extrém helyzet. Délben ebédel, és 1 köröl leteszem aludni, max 15-ig alszik, majd este nyolc óráig fent van és játszik. 20 órakor már az ágyban van, és gyakorlatilag amit kijövök a szobából már alszik. Éjfélig, vagy 2-ig, attól függ milyen éhes, majd hajnalban 5 körül eszik újra.
Nekünk ilyen a nap, most 11 hós, és bármennyire fáradt nem tudom lefektetni a köztes időben. Így alakult ki nála, nem is erőltetem az alvást, néha beteszem a járókába, vagy a kiságyba, ott játszik/pihen, de nem alszik el.
Az én 6,5 hónapos babàm is 2x alszik napközben, kb 2-3 óránként, olyan 14-15 körül szokott kelni. Utána már nem alszik csak este. 5, fél 6 fele kezdi a nyügit, fèl 7kor fürdés, 7kor alvás. Egyszer eszik éjjel ( néha már egyszer sem), fél 7-7 körül kel (amíg kisebb volt, volt, hogy fél 9ig aludt).
Én nem is erőltetem ezt a plusz napközbeni alvást, kicsi korában már 6 után inkább fürdettem, de nem tettem le, most már 5 után nem teszem le aludni, inkább húzom.
Fèlig tudatosan, de a baba igényeihez alkalmazkodva alakult így a napirend. A nagynál is így volt, este fél 9kor simán alszik, ő 6,5 éves.
Nem nagyon tudsz mit csinálni, most ilyenje van, lehet 1 hét múlva mást talál ki. Egyébként az enyem így többet alszik éjjel, mintha hagynám még egyszer aludni délután. Lehet a tied is valami ilyesmire készül :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!