Melyek azok a zöldségek és gyümölcsök, amelyek sok vasat tartalmaznak? (babának)
Sóska,spenót,cékla,bab,mák,ribizli,szeder
Húst minden nap kell enni,ha vaspótlás van:)
Pont most olvastam egy szakirodalomban (mivel a babámnak most kezdem adni), hogy sóskát, spenótot heti egyszer szabad csak adni.
Nincs még annyi idős, hogy csirkemájat ehessen?Nekünk a védőnő a csirkemell után azt javasolta (heti 1x) 6,5 hónapos babámnak.
Cékla, spenót, brokkoli, sóska, petrezselyemzöld, meggy, cs.máj, marhahús, tojássárgája. Vörös szőlőlé, csipkebogyó.
Ha még nem ehet májat és marhát, akkor cs.combot adj neki, ne mellet (minél vörösebb a hús, annál több vas van benne) a cs.mellbe semmi. És minél sötétebb a zöldség, annál több vas van benne.
Az én kislányomnak is kevés volt a vasa, nekünk ezeket ajánlotta a doktornő.
+ szednie kellett martoferr cseppeket és egy tablettát, annak elfelejtettem a nevét.
1,5 éves kislány anyukája
7 hónapos lesz és Aktiferrin cseppet kell szednie.
Sajnos még csak kóstolgat,így muszáj vagyok neki adni,de szeretném minél hamarabb "természetes" úton pótolni a vasat
Amúgy kizárólag anyatejes baba.
Ha őszilevet vagy sütőtöklét adok neki,akkor az segít,hogy ne fogja meg nagyon a székletét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!