Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyek azok a zöldségek és...

Melyek azok a zöldségek és gyümölcsök, amelyek sok vasat tartalmaznak? (babának)

Figyelt kérdés
2010. ápr. 1. 08:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Elsőként a cékla ami adható, nem tudom mennyi idősek vagytok, de ez nagyon jó vas forrás. Minden piros gyümölcs és minden zöld zöldség tartalmaz vasat. Csak arra kell ügyelni, hogy a baba életkoránk megfelelőt válaszd.
2010. ápr. 1. 08:33
 2/7 anonim ***** válasza:

Sóska,spenót,cékla,bab,mák,ribizli,szeder

Húst minden nap kell enni,ha vaspótlás van:)

2010. ápr. 1. 08:33
 3/7 anonim ***** válasza:

Pont most olvastam egy szakirodalomban (mivel a babámnak most kezdem adni), hogy sóskát, spenótot heti egyszer szabad csak adni.

Nincs még annyi idős, hogy csirkemájat ehessen?Nekünk a védőnő a csirkemell után azt javasolta (heti 1x) 6,5 hónapos babámnak.

2010. ápr. 1. 08:59
 4/7 anonim ***** válasza:

Cékla, spenót, brokkoli, sóska, petrezselyemzöld, meggy, cs.máj, marhahús, tojássárgája. Vörös szőlőlé, csipkebogyó.

Ha még nem ehet májat és marhát, akkor cs.combot adj neki, ne mellet (minél vörösebb a hús, annál több vas van benne) a cs.mellbe semmi. És minél sötétebb a zöldség, annál több vas van benne.

Az én kislányomnak is kevés volt a vasa, nekünk ezeket ajánlotta a doktornő.

+ szednie kellett martoferr cseppeket és egy tablettát, annak elfelejtettem a nevét.

1,5 éves kislány anyukája

2010. ápr. 1. 09:28
 5/7 A kérdező kommentje:

7 hónapos lesz és Aktiferrin cseppet kell szednie.

Sajnos még csak kóstolgat,így muszáj vagyok neki adni,de szeretném minél hamarabb "természetes" úton pótolni a vasat

Amúgy kizárólag anyatejes baba.

Ha őszilevet vagy sütőtöklét adok neki,akkor az segít,hogy ne fogja meg nagyon a székletét?

2010. ápr. 1. 10:40
 6/7 anonim ***** válasza:
Sajnos nálunk az Aktiferrin mellett semmi sem segített a székleten.Őszibarack lazít, hátha nálatok beválik.
2010. ápr. 1. 19:00
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!Remélem segíteni fog.
2010. ápr. 1. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!