16 hónap lesz a két gyermekem között, az első fiú, a második lány lesz. Mennyire tudnak összenőni így is, hogy ellenkező neműek?
Köztünk bátyámmal 17 hónap van. Gyerekként sokat játszottunk együtt, de legalább ennyit veszekedtünk. Később sem jöttünk ki túl jól, vagyis ő inkább hangulatember volt. Ha jó hangulata volt, akkor tök jó volt minden, beszélgettünk, ha olyan kedve volt, "utált". Örültem volna, ha nagyobb a korkülönbség, vagy akár egyke lettem volna. Ő valahogy mindenben elsőbbséget élvezett, úgy éreztem, kicsit túlkompenzálják. (pl. ha valamit nekem lehetett akkor persze neki is, de fordítva már nem volt igaz)
Most felnőttként is elég gyér a kapcsolatunk, időnként egymásra csörgünk, de inkább csak illemből. Teljesen más életet élünk, mások a prioritásaink, így nem sok közös van bennünk és soha nem is volt.
Nekem ez a tapasztalatom, de hozzáteszem hangsúlyozva, hogy szerintem a legtöbb a gyerkőcök habitusán és a szülőkön múlik. Hiszem, hogy nálunk is alakulhatott volna másképp. Nálunk anyám domináns a családban és neki egyértelműen a bátyám a kedvence, apukám bár próbált "kompenzálni"....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!