Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mért mondja mindenki, ne...

Mért mondja mindenki, ne kapassam el a babám?

Figyelt kérdés
Első babánk,én úgy gondolom mindent adjunk meg a kicsinek,nem azért szültem meg őt,hogy utánna zord módon neveljem az önállóságra.Mért sirassam ha nem muszáj,tudom nehezebb így,mert egyfolytában velem akar lenni,de én is vele és sztem lesz olyan idő mikor önállósodik majd.Mindenki osztja a jobbnál jobb tanácsot de mikor jobban elbeszélgetek velük kiderül,valójában ők s hasonlóan csináltak.Hülye helyzetben voltam,mert a szomszédasszonyunk megnézte a kicsit és mikor kérdezte,hogy vagyunk,már szinte mentegetőzve mondtam csak el van kapatva..mire ő furcsán nézett rám.Legyen is!Első baba,unoka meg kell adni mindent neki...akkor rájöttem tök igaza van és eddig é is így gondoltam csak mindenki meg akar győzni az ellenkezőjéről.Erőltetik,hogy már ne 3óránként hanem 3.5-4óránként etessem,de van,hogy 2 óránként éhes,akkor mért kínozzam.?Én is eszek ha éhes vagyok...Mit tegyek,hogy ezt legyőzzem?Mi a helyes gyereknevelési elv?Segítsetek légyszíves,köszönöm 10hetesek vagyunk
2008. szept. 19. 18:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Mindig csak magadban bízz, tökre igazad van mindenben, ne csináld máshogy! Az okos tanácsokról pedig: egyik füleden be, a másikon ki!! Nem lehet elkapatni egy ilyen kis babát! Ami kell neki, meg kell adni és kész! Eszes barátaink tegyék az okosságaikat a saját gyerekeikkel!!
2008. szept. 19. 18:39
 2/7 anonim ***** válasza:

Tényleg úgy csináld ahogy neked jólesik. Ilyenkor mindenki okosabb szokott lenni a kelleténél, de te érzed hogy mi a legjobb a babádnak és neked.

Egyébként azért mondják hogy ne kapasd el, mert később mozdulni sem fogsz tudni tőle. Barátnőmnek 2 éves a kisfia, nagyon elkapatta az egész család, és szó szerint mondom hogy pisilni sem tud elmenni anélkülbhogy a kicsi ne menne utána, és már nagyon fárasztó neki, napi 24 órában, mert semmit sem tud csinálni tőle.

2008. szept. 19. 18:52
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi 8 hetesek,és ugyanez a helyzet. Nekem a manó csak karban vagy babakocsiban alszik el,és sokat van kézben,egyedül nem szeret lenni,és ezért sokak szerint később még rosszabb lesz.Lehet, de ha egyszer ilyen picur,és ezt igényli.Sztem is azt csináld ami nektek a legjobb,eljön még az idő mikor rád csukja az ajtót,és nem fog a közelségedre vágyni,addig meg...

Minden jót!

2008. szept. 19. 20:02
 4/7 anonim ***** válasza:

Biztosan mindent nagyon jól csinálsz és jó anyuka vagy! Szeretettel nem lehet elrontani egy gyermeket sem. Csak így tovább!!!

Kéretlen tanácsok, okoskodó emberek mindenütt vannak, hallgass a saját megérzéseidre és a szívedre.

Boldog babázást kívánok!

Egy kétgyermekes anyuka

2008. szept. 19. 21:23
 5/7 anonim ***** válasza:

Én egyszerűen nem reagáltam az ilyen megnyilvánulásokra. Már 5 hósok vagyunk és én sem hagyom sírni és ha igényli felveszem de nincs folyton a kezemben. Ahogy nőnek már jobban le fogják foglalni magukat de addig kell egy kis segítség.

Szerintem.

Vannak dolgok amiket nehéz így megcsinálni de engem nem érdekel.

2008. szept. 19. 21:57
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek,ma megpróbáltam egy kicsit,hogy aludjon a kiságyban egyedül..mert napközben nem szeret,sőt sokszor még aludni sem,de kb 40percet sírt,már én is majdnem sírtam aztán a karomban hüppögve aludt el,akkor azt mondtam a férjemnek én soha többet nem siratom meg,nekem egy egészséges lelkivilágú gyerek kell,én nem akarok egy lelkisérült babát.Akkor inkább aludjon el a cicin de érezze,hogy biztonságban van.Sztem
2008. szept. 20. 13:46
 7/7 anonim ***** válasza:

A TE babad, TE tudod jobban, te érzed..ugy nemszeretem, akik megmondjak a tutit.. brrr.. hát én se fogom hagyni a babám, hogy sírjon az ágyban, szerintem ilyenkor az a legfontosabb, hogy erezze, hogy torodsz vele, hogy szereted. Nincs elkapatva, egyszeruen megadsz neki mindent, semmi rossz nincs benne, en azt itelem el, aki hagyja a gyereket sirni az agyban, az kegyetlenseg.

Az, hogy érzi, hogy koruloleled a szeretetetteddel, a torodeseddel, es erzi, hogy szamithat rad, hogy ottvagy, hat az egyaltaltalan nem elkapatas! és normalis az is, hogy akkor eszik, amikor ehes, vagy csak nyammogni akar a cicin, neki az is megnyugtató.

ne hidd, hogy mas jobban tudja, hogy mi a jó babadnak, ne is stresszeld magad a megmondók miatt!

a gyereknek az elso harom ev a legfontosabb, majd fog az eleteben, nagykoraban eleg kihivassal talalkozni, kuzdeni, nem kell csecsemokorban elkezdeni.

az a helyes elv, hogy ottvagy, amikor szuksege van rad, és szamithat rad, es szereted, aztan majd eljon az ido, hogy kinyilik, es igenye lesz mas tarsasagara is (3 eves kora korul), és akkor is turelmes leszel vele, és mindig tudni fogja, hogy szamithat rad, es kesobb is megbeszelhettek minden apro csepro neki fontos dolgot..

és aki azt mondja, hogy hagyd sirni az agyaban, annak hatarozottan megmondhatod a velemenyed batran! attol meghogy az első babócád, attól még jó anya vagy!

2008. szept. 20. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!