Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiam 15 hónapos és még nem...

Kisfiam 15 hónapos és még nem megy önállóan. Aggódjak?

Figyelt kérdés
10 hónaposan állt fel, 11 hónapos kora óta lépeget kapaszkodva. Most ott tartunk, hogy ha vezetjük, akkor már egész ügyesen megy, de ahogy elengedjük a kezét, leül. Pár napja azt csinálja, hogy egyedül megáll (felállni még csak kapaszkodva tud) és egyhelyben toporog, egyik lábáról a másikra áll. Nem kevés ez ennyi idősen, mikor kezdjek aggódni? Kinek mikor indult el önállóan a babája?
2010. márc. 31. 14:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

1,5 éves korig kell elkezdeniük menni.

a fiam 7 hónaposan állt fel, 1 évesen ment. tehát ha a hónapok eltolódását nézed, nincs elkésve a fiad. ügyesen halad az önálló járás felé:)

2010. márc. 31. 14:13
 2/11 anonim ***** válasza:
Szerintem rövid időn belül el fog indulni.Amiket leírtál nagyon is erre utal. A barátnőm kisfia 15 és fél hósan tette meg az első önálló lépéseket, és nem mondták, hogy el lenne késve! Boldog babázást!
2010. márc. 31. 14:15
 3/11 anonim ***** válasza:

Nem vagytok elkésve, dehogy is! Ahogy apósom mondta amíg a mi manónk nem indult el "Ráér még menni eleget az életben!!!"

Meglátod 1x csak szépen elindul. A férjem kislánya 1,5 évesen még csak pár lépést tett. Nekünk fiúnk született. Mivel azt szokták mondani a fiúk kicsit lustábbak én már fel voltam készülve, hogy még várhatok. Na, de aztán 14 hósan elindult. Meglátod nem sokára te is szaladgálhatsz utána! :))

2010. márc. 31. 14:38
 4/11 anonim ***** válasza:
14 hónapossan indult el teljesen egyedül,most 15 hós múlt és lassan szalad,de minden gyerkőc más,tilyed sincs lemaradva ne aggódj ,majd ha ő elég bisztosnak érzi magát hogy elinduljon,el fog indulni,ne erőltesd,a barátnőm fia is 18 hónapos elmúlt mikort elindult,most 2,5 éves és elég eleven gyerkőc ő is sokat aggódott hogy nem jár még,most meg az a baja hogy állandóan utánna kell szaladgálnia,úgy hogy nyugodj meg nem vagytok lemaradva csak egy kicsit lustább,majd ha 2 éves elmúlt és nem megy akkort beszélj az orvosotokkal,de biszti minden renben lessz!Figyeld meg egy hónap múlva egyedül fog menni,vagy még előbb,majd írd meg mikort már tud menni!Szép napot!E"
2010. márc. 31. 14:50
 5/11 anonim ***** válasza:

tilyed? bisztos? utánna? lessz???

jézusom

2010. márc. 31. 14:58
 6/11 anonim ***** válasza:
Néz már meg,hogy te hány %-kos válaszokat szoktál írni,meg nem a helyesírásról kérdeztek,erről ennyit!Ne mond,hogy te még soha nem írtál el semmit,ilyen okos nem lehecc kizárt ennyi százalékkal!14:58-as!
2010. márc. 31. 15:29
 7/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én kisfiam a jövőhéten lesz 15 hónapos és még ő sem megy egyedül. Sőt még csak pár hete jött rá, hogy ha kapaszkodik a bútorokba akkor előre is tud haladni. :) Sokat sétálunk kézenfogva és ő szokta kérni a kezemet, ha valahova akar menni. Pár napja már 1 kezét fogom csak és úgy sétálunk. Azt vettem észre, hogy egyre magabiztosabban megy,már nem kapaszkodik annyira az újjamba. De én semmit nem erőltetek neki, ahogy ő gondolja. Mondjuk ő minden mozgást kicsit később kezdett mint a vele egykorú babák. A "gyakorlatot" nem nagyon szereti, de annál inkább szeret "olvasni" és pakolászni órákig. Hiába, tényleg nem egyformák a gyerekek.

2010. márc. 31. 16:19
 8/11 anonim ***** válasza:
15.29 azért vagyok lepontozva mert kijavítom az ilyen ostoba embereket és nekik nagyon fáj az igazság :) inkább örüljenek, hogy valaki tanítja őket
2010. márc. 31. 16:23
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, kicsit megnyugodtam...

És légyszi ne veszekedjetek, nem azért tettem fel a kérdést!

2010. márc. 31. 17:12
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia!Ahogy már előttem is írták többen,nem kell aggódnod!Ha nem haragszol,adok egy tippet :) (bár lehetséges,hogy már próbáltátok ti is)

Adj a kezébe valamit,amibe "kapaszkodhat",ettől biztonságban érzi magát. (kisautó,labda...)

A kisfiunk szintén 15 hónapos,1 hónappal ezelőtt indult el.Egészen addig nem mert önállóan menni,aztán megfogta a nála 1 fejjel magasabb :) játékkacsáját és szépen sétálgatni kezdett.Hát keresztbe csodálkoztunk az apukájával...Két nap gyakorlás után azóta meg sem áll.Szinte egy-két nap alatt hatalmas változásokon mennek át a kicsik,meglátod!Üdv

2010. márc. 31. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!