Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 éves kisfiam egyik felső...

1 éves kisfiam egyik felső lapátfogán ma észrevettem egy kis fehérebb foltot, mi lehet ez?

Figyelt kérdés
Még csak a 4 első fogacskája van meg.
2010. márc. 30. 21:52
 1/6 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nem jól emlékszem, de mintha nekem azt mondták volna, hogy a várandósság alatt bevett gyógyszer "kiülhet" a baba fogára.
2010. márc. 30. 22:06
 2/6 anonim ***** válasza:
én nem tudom hogy pontosan mitől van, de már sok felnőtt fogán is láttam olyat
2010. márc. 30. 22:10
 3/6 anonim ***** válasza:
azt mondják nem lehet eltüntetni /előző voltam/
2010. márc. 30. 22:10
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem valamilyen vitaminhiány?
2010. márc. 30. 22:19
 5/6 A kérdező kommentje:

Azt hiszem majd megkérdezem a dokit!

Köszönöm a válaszokat!

2010. márc. 30. 22:25
 6/6 anonim ***** válasza:

Több dolog is okozhatja: "Mi okozza a fehér foltokat a fogamon? Mit tehetek ellenük?

A fehér foltok vélhetően alacsony ásványi anyag tartalmú zománcterületek."

De lehet fluor-hiány is vagy túlzott fluor-bevitel is... Szóval elég zagyva az egész :(

De Itt egy orvosi válasz is:

"Kislányunk 14 hónapos, egyik napról a másikra krétafehér színű apró fehér pötty tűnt fel az alsó metszőfoga és az ínye határán. Utalhat ez már most fogszuvasodásra? Fogmosást még csak próbálgatjuk, sajnos még mindig mindent a szájába vesz.

Válaszát előre is köszönöm!

# Dr. Békés Fogászat véleménye: ( 2009. január 12.

Kedves Katka!

A probléma pontos eldöntéséhez tudnunk kell, hogy a krétafehér foltocska kemény, vagy porózusabb szerkezetű. Amennyiben ez utóbbit tapasztalja, tehát a folt porlékony, ha a körmével óvatosan megpiszkálja, akkor egy kicsi leporlik belőle, akkor sajnos ez már a fogszuvasodás első jele. Nem kell megijedni, ez még visszafordítható, alapos fogmosással, valamint Tooth Mousse használatával. Ha folt kemény, akkor ez valószínűleg a fogat borító zománc fejlődésének zavara, a többi területtől eltérő szerkezetű zománcprizmák alkotják. Mindkét esetben javaslom a gondos odafigyelést, illetve az évenkénti fogorvosi kontrollt. A gyermeknek is jobb lesz, ha már pici korban hozzászokik a rendszeres fogorvosi vizsgálatokhoz."

2010. márc. 31. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!