Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak, hogy a 2 hós...

Mit csináljak, hogy a 2 hós kislányom ne tartsa befelé a lábfejét?

Figyelt kérdés
Kérdeztem a dokit, de legyintett, hogy semmi gond, majd kinövi, de engem aggaszt, hogy majd csámpás lesz. Próbálom egyenesbe hozni, de befeszíti. Állítólag van erre valami torna, azt hogyan kell végezni?
2008. szept. 19. 10:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Nekünk is azt mondták, hogy befelé áll a lába, ezért tornáztassam. Így elég nehéz leírni, de megpróbálom. Egyik kezeddel megfogod a sarkánál (megtámasztod a sarkát), a másik kezeddel kifelé tolod a lábfejét. Én ezt minden pelusozásnál csinálom általában 30-40x. És ugye mindkét lábbal. Azután megfogod a lábszárát és a lábfeje külső élén végighúzod az ujjad úgy, hogy reflexből kifelé rántsa a lábfejét. Ezt is párszor megcsinálod minden peluscserénél. Ezt így elég nehéz elmondani, látni kéne, erre az utóbbira pedig rá kell érezni, nekem is párszor meg kellett csinálni, hogy tudjam, hogyan nyúljak a kis lábához. Esetleg ortopédián kérdezd meg, illetve nekünk a csípőszűrésen mondták, mit hogy kell csinálni, esetleg ott próbálkozz. Remélem azért tudtam segíteni. 4 hós kislány anyukája.
2008. szept. 19. 11:37
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ! Igen, érthető!
2008. szept. 19. 12:44
 3/5 anonim ***** válasza:

Az előttem szóló pontosan leírta mit kell tenni...nekem sem menne jobban, én is így tornáztattam a fiamat. Amikor hazahoztuk a babámat, az első orvosi látogatásnál szólt a doktornő, hogy tornáztassam, mert befele áll a lábfeje. Azt mondta 1 hónap múlva már rendben lesz. Minden peluscserénél csináltuk és igaza lett a dokinak!

A lényeg, hogy erősen tartsd a sarkát és a nagylábujja tövénél told kifelé a lábfejét. Elég ezt egyszer egy-egy pelenkázásnál.

Sok sikert!

2008. szept. 19. 12:45
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekünk is ezt kellett csinálni-nem állt extrán befelé,csak a pociban minden lábacska kicsit befordul-és ma már teljesen rendben van.4hós a babám. A dokid pedig menjen melegebb éghajlatra.Nálunk az első vizitkor már megmutatta és tanácsolta a tornáztatást pont azért,h amikor lábra áll,és járni tanul ne adódjanak gondok.Remélem mást nem vesz ilyen félvállról...
2008. szept. 19. 12:54
 5/5 anonim ***** válasza:
Nálunk is a doktornő igy mutatta ahogy előttem már írták. De nálunk ez nem volt elég, így 10 hetesen kaptunk egy kiscipőt. Tépőzáras és a lábfejét lehet állítani kifelé. A darabonkénti ára 20000.- Ft de szerencsére az állam állja. Nálunk mindkét lábira kellett. Így most helyrejön és nem nagyobb korában.Még kb másfél hónapig hordjuk de már én látom, hogy sokat javult. Menj el másik ortopédushoz!
2008. szept. 19. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!