Elengedtétek volna igy a babát?
A párom bátyja jött,hogy elvigye a páromat és megszereljenek egy lámpát nála. Kitalálta,hogy a 9 hós babámat is vigyék. A baba nagyon fél töle,egyfolytában sirt,nem is evett. Kb 3-szor látta eddig,szóval nem is ismeri és mondtam is nekik,hogy minek akarják elvinni,amikor ott a párom szerelni fog,ki fog a kicsivel foglalkozni? Azt nem tettem hozzá,hogy a bátyj,akitöl fél??? Vagy lerakják,hagy orditson? Az nagy buli lesz! A másik dolog,hogy nélkülem még nem volt senkinél,nekem is rosszul esett,hogy nélkülem akarják elvinni. Ja,és az illetönek,a bátyjnak Sclerosis Multiplex betegsége van ,igy vitte volna öket autóval,igy vezet! Biztos idegbajt kaptam volna,mig hazaérnek! Nem mondtam konkrétan,hogy nem vihetik el,de a párom látta,hogy nagyon nem tetszik a dolog! Reméltem,hogy a baba nem engedi felöltöztetni neki magát,igy is lett,orditott. Még egyszer megpróbálta,de sirt,igy mondta,hogy nem viszik.
Szóval ti mit tennétek ilyen helyzetben? Megmondanátok,hogy ne vigyék el? Vagy mennétek ti is? Vagy ha látni akarják,jöjjenek ök?
Én elengedtem volna, hiszen az apjával lenne, az én véleményem az, hogy meg kell tanulnia kis időt mással is lenni, mert ha neadjisten velem valami történik, akkor szegény nagyon megszenvedi, hogy mással kell lennie, akár rövid időt is.
De ha te úgy érzed jónak, hogy veled legyen, akkor ne engedd el, ő a te babád, te döntsd el mi a jó neki.
Szerintem az anyák ösztönösen érzik, mi a jó a gyereknek:)
Ha viszont úgy döntesz, hogy elengeded, akkor szívből engedd el, mert a pici olyan, mint egy radar, azonnal érzi az ellenkezésedet, és nem akarja majd ő sem (ahogy most is).
Ha nem megy az elengedés szívből, akkor ne engedd el, akkor nyilván az a jó a babádnak.
jó babázást!
ҝ
Mentem volna velük, és akkor a gyerek nem sír mert ott vagyok vele. Egyedül nem engedtem volna, sőt apa nem is vinné még egyedül, majd ha egy kicsit nagyobb lesz,
8 hós kislány anyucija:)
Szia! Én megmondtam volna nekik kerek-perec, hogy ha "dolgozni" mennek, minek vinnének egy 9 hós babát?
Te vagy az anyja, te tudod, hogy kiben bízol meg, és itt nem a párodról van szó, mert gondolom vele elengedted volna. Ha egy pici kétséged is van affelől, hogy lehet, nem túl jóötlet elengedni valakivel, rábízni, akkor ne tedd.
Sajnos én is olyan vagyok, hogy jobb a békesség, de ha a gyerekemről van szó, azért én is mérlegelek.
Szóval szerintem máskor ne reménykedj, hogy majd a gyerek sír vagy nem. Te nem szívesen adtad volna, és látod a gyerkőc sem "hülye", ő sem ment szívesen, azért sírt. Ezt jelezte.
Dehát ha 9 hónap alatt a kedves bátty 3-szor látta, akkor nem viszi túlzásba a találkozásokat, ne olyankor találják ki, hogy együtt legyenek, amikor munka van.
Menjenek sétálni, vagy menjenek el hozzátok babalátogatóba, amikor a babával foglalkoznak, nem mással.
Nekem ez a véleményem.
Az apjval rendszeresen elengedem a gyermekemet születése ota.Nem esik rosszul hogy nem vagyok ott,meg se kérdem hova viszi.Neki is van joga a gyermekhez,s fontos hogy az apjàval is legyen egy bensöséges kapcsolata,mert ha nagyobb lesz,s mennem kell valahoa akkor nem tudnàm az apjàra hagyni.
Az hogy fél idegenektöl a baba,ez természetes.Nem azért sir a gyermeked mert rossz ember a parod ismeröse,hanem mert idegen.
Ha a baba nem akarta magàt öltöztetni hagyni,nem kell eröszakoskodni,jobb ha otthon marad,de szerintem valahogy megkell tanulnod hogy a gyermekede nélküled is jol érzi majd mgàt màsokkal.
Nem bàntàsbol irtam ezt,most jol cselekedtél,de ha a parod nem dolgozni megy hanem csak ugy sétàlni,hagyd vele menni a gyermeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!