Mennyi ideig mossa külön a baba ruháit?
Nézd meg a külön szennyestartós kérdést jó vita lett a külön vagy egybemosásból.
Egyébként 4 hónapos koráig mostam külön. Mivel lefordul a habtapiról de már a plédről is és így a szőnyeggel is rendesen ismerkedik már mindegy. Ráadásul az én itthoni ruháimat hamarabb lebukja mint bármi más lenne velük szóval azokat már egy ideje alapból összemostam a övéivel.
Az apja munkásruháit viszont külön mosom,
mindig együtt mostam. inkább a mienkből mostam külön azt, amihez kellett vmi extra folttisztító... de ezt is csak addig, amíg a gyerek ruhájára is nem kellettek ilyenek, mert mondjuk pl nyakonf*sta magát.
csak a pelusait mostam külön, amikor elkezdtünk mosipelusozni.
A ferjem igaz irodaban dolgozik, de atutazza a metron Londont , a londoni metronsl evi 3.4 billio utasa van, ugyhogy az oveit kulon mosom.
Most 8 honapos.
Plusz a babaruhaknak Persil Gel van, mig a tobbinek bolthalozat sajat markasa ami feleannyiba kerul.
Én is kezdettől együtt mosom a hasonló színű, anyagú saját ruháimmal, amiket jellemzően csak egy-két órára vettem fel az elején (nem melegítőalsóra gondolok, hanem pólóra, felsőre), a férjem viszont olyan helyen dolgozik, hogy az ő ruháit amúgy is teljesen külön kell kezelnem.
Ma már (3 éves) még ennyire sem válogatok, közös szennyes van, szín és anya szerint megy minden együtt.
nem mosom külön
felesleges kiadás lenne
óriás mosógépem van ha beletettem volna az össze ruháját akkor sem lett volna teli a gép, még a fél progi is sok lenne :-)
12kg-os a gép
5 főre heti 1,5 mosás jut :-)
alapvetően bioszereket használok pl ecettel öblítek és még télen is ha nem esik kint teregetek
ne kezdjük megint..
nem mosom külön, mert nem jön össze annyi, hogy abból akár csak egy fél mosás is kijöjjön. Együtt mosom a mienkével, öblítőt nem teszek hozzá, hanem mosógélt használok, az nem allergizál. Ecetet teszek még hozzá a fertőtlenítés véget. Nagyon jó illatúak a ruhák cseppet sem ecet szagúak.
És így legalább vigyázom a környezetre kicsit, mint aki mindennap most, negyedéig töltött mosógéppel. A lányom 1,5 éves, makk egészséges, most először volt beteg, kiütése soha nem volt, most is csak egy nátha.
A sógornőm gyerekei se voltak soha kiütésesek ő is kezdetektől mindent együtt mosott - tőle "tanultam" hogy nem mosok külön.
ja az ecet azért is jó mert vízkőtlenít vagyis nem kell méregdrágán a vegyszeres calgon :-DDD
ha illatos ruha kell az utcsó öblítésbe tegyél pár csepp mosóparfümöt
igen igen, nekem nem rég mosógépszerelőt kellett hívni a 10 éves whirlpoolhoz, mert beszívta a babazoknit a szivattyú.
a pasas belenézett és azt mondta, 10 éves mosógépet ilyen állapotban régen látott, azt mondta gyönyörű belül, vízkő sehol, a pereme ami alá szokott penészesedni/szürke lerakódással tele lenni, az is patyolat tiszta, tényleg nagyon jót tesz az ecet...mondjuk én át is forrázom fél évente 2-3 liter ecettel, ruha nélkül.
ja az én is szoktam :-)
bár a ágyneműt amúgy is 90fokon mosom és az havonta van :-)
sima fehér vászon ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!